Show simple item record

dc.contributor.authorFranssen EAM
dc.contributor.authorStaatsen BAM
dc.contributor.authorVrijkotte TGM
dc.contributor.authorLebret E
dc.contributor.authorPasschier-Vermeer W
dc.date.accessioned2007-03-09T16:16:27Z
dc.date.available2007-03-09T16:16:27Z
dc.date.issued1995-07-31en_US
dc.identifier441520004en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/10047
dc.description.abstractThis report summarizes the discussion and main conclusions of an international workshop on 'Noise and Public Health' that took place on 2-4 October 1994 in Noordwijkerhout, the Netherlands. The main objective of this workshop was to discuss and review proposals for future research around Schiphol airport on exposure to aircraft noise and health effects. These proposals include a questionnaire survey on perceived environmental quality, health status, annoyance and risk perception and field studies on aircraft noise and, respectively, sleep disturbance in adults and neurobehavioural effects in children. All proposals seem feasible given that adequate resources are available and some adaptations as recommended by a panel of independent international experts are implemented.
dc.description.abstractHet RIVM heeft in Oktober 1994 een internationale workshop 'Noise and Public Health' georganiseerd in samenwerking met de universiteiten van Amsterdam en Goteborg. Dit rapport geeft een samenvatting van de discussies en conclusies van de workshop. Het doel van deze workshop was tweeledig. Enerzijds het presenteren van de stand van kennis op het gebied van geluid en slaap(verstoring) en het vaststellen van prioriteiten en geschikte methoden voor verder onderzoek op dit gebied. Daarnaast zijn voorstellen voor verder onderzoek naar de gezondheidstoestand van de bevolking woonachtig rondom de luchthaven Schiphol beoordeeld door een panel van internationale deskundigen. De onderzoeksvoorstellen die zijn besproken betreffen een vragenlijstonderzoek naar de beleving van de milieukwaliteit, ervaren gezondheid, hinder en risicobeleving rondom Schiphol en een tweetal veldstudies naar het effect van blootstelling aan (vliegtuig)geluid op de slaap bij volwassenen en op de prestatie van kinderen. De onderzoeksvoorstellen zijn positief beoordeeld en worden zinvol en haalbaar geacht, mits enkele aanpassingen, zoals voorgesteld tijdens de workshop, worden toegevoegd en adequate financiering gewaarborgd is.
dc.format.extent2390000 bytesen_US
dc.format.extent2446952 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isoenen_US
dc.publisherRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVMen_US
dc.relation.ispartofseriesRIVM Rapport 441520004en_US
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/441520004.htmlen_US
dc.subject.other(aircraft) noiseen
dc.subject.otherpublic healthen
dc.subject.othersleep disturbanceen
dc.subject.otherneurobehavioural effectsen
dc.subject.otherannoyanceen
dc.subject.otherrisk perceptionen
dc.subject.otherperceived healthen
dc.subject.othernoise measurements; workshopen
dc.titleNoise and Public Health, Workshop reporten_US
dc.title.alternativeGeluid en Volksgezondheid, verslag van een workshopen_US
dc.typeReport
dc.contributor.departmentCCMen_US
dc.contributor.departmentTNOen_US
refterms.dateFOA2018-12-18T08:13:38Z
html.description.abstractThis report summarizes the discussion and main conclusions of an international workshop on 'Noise and Public Health' that took place on 2-4 October 1994 in Noordwijkerhout, the Netherlands. The main objective of this workshop was to discuss and review proposals for future research around Schiphol airport on exposure to aircraft noise and health effects. These proposals include a questionnaire survey on perceived environmental quality, health status, annoyance and risk perception and field studies on aircraft noise and, respectively, sleep disturbance in adults and neurobehavioural effects in children. All proposals seem feasible given that adequate resources are available and some adaptations as recommended by a panel of independent international experts are implemented.
html.description.abstractHet RIVM heeft in Oktober 1994 een internationale workshop 'Noise and Public Health' georganiseerd in samenwerking met de universiteiten van Amsterdam en Goteborg. Dit rapport geeft een samenvatting van de discussies en conclusies van de workshop. Het doel van deze workshop was tweeledig. Enerzijds het presenteren van de stand van kennis op het gebied van geluid en slaap(verstoring) en het vaststellen van prioriteiten en geschikte methoden voor verder onderzoek op dit gebied. Daarnaast zijn voorstellen voor verder onderzoek naar de gezondheidstoestand van de bevolking woonachtig rondom de luchthaven Schiphol beoordeeld door een panel van internationale deskundigen. De onderzoeksvoorstellen die zijn besproken betreffen een vragenlijstonderzoek naar de beleving van de milieukwaliteit, ervaren gezondheid, hinder en risicobeleving rondom Schiphol en een tweetal veldstudies naar het effect van blootstelling aan (vliegtuig)geluid op de slaap bij volwassenen en op de prestatie van kinderen. De onderzoeksvoorstellen zijn positief beoordeeld en worden zinvol en haalbaar geacht, mits enkele aanpassingen, zoals voorgesteld tijdens de workshop, worden toegevoegd en adequate financiering gewaarborgd is.


Files in this item

Thumbnail
Name:
441520004.pdf
Size:
2.333Mb
Format:
PDF

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record