Show simple item record

dc.contributor.authorBovekamp A van de
dc.contributor.authorSterkenburg A
dc.contributor.authorWesselink LG
dc.date.accessioned2007-03-09T16:41:22Z
dc.date.available2007-03-09T16:41:22Z
dc.date.issued1999-12-10en_US
dc.identifier601503018en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/10128
dc.description.abstractThis report describes the development of an indicator for environmental pressure on the basis of the so-called distance-to-target principle. Such an indicator may be used in policy and policy supporting documents in order to provide insight in the development of the burdening of the environment with chemicals. This has only been carried out for priority chemicals because of practical reasons.
dc.description.abstractHet rapport beschrijft de ontwikkeling van een Milieudrukindicator Verspreiding, die gebruikt kan worden in beleids- en beleidsondersteunende documenten om inzicht te geven in de ontwikkeling van de milieubelasting van het milieu door emissies van stoffen met een mogelijk ongewenst effect op het milieu. Om praktische redenen is dit alleen voor de prioritaire stoffen gedaan; bestrijdingsmiddelen en radioactieve stoffen zijn in het onderzoek niet beschouwd. Deze rapportage bevat primair de beschrijving van de ontwikkeling van de Milieudrukindicator; de conclusies en de analyse van de bijdragen per stof worden hier niet beschreven. Dit zal gedaan worden in de interdepartementale notitie "Prioritaire Stoffen". Dit rapport bevat daarom de essenti6le gegevens die de rekenkundige basis vormen van deze notitie.
dc.format.extent5152000 bytesen_US
dc.format.extent5274818 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonlen_US
dc.publisherRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVMen_US
dc.relation.ispartofseriesRIVM Rapport 601503018en_US
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/601503018.htmlen_US
dc.subject.otherchemicalsen
dc.subject.otheremissionen
dc.subject.otherenvironmenten
dc.subject.otherindicatorsen
dc.subject.otherdistributionen
dc.subject.otherenvironmental pressureen
dc.subject.otherchemicaliennl
dc.subject.otheremissiesnl
dc.subject.othermilieunl
dc.subject.otherindicatorennl
dc.subject.otherverspreidingnl
dc.subject.othermilieudruknl
dc.subject.otheremissiereductiepercentagenl
dc.titleMilieudrukindicator Verspreidingen_US
dc.title.alternativeEnvironmental pressure indicator for dispertionen_US
dc.contributor.departmentLAEen_US
refterms.dateFOA2018-12-18T08:28:06Z
html.description.abstractThis report describes the development of an indicator for environmental pressure on the basis of the so-called distance-to-target principle. Such an indicator may be used in policy and policy supporting documents in order to provide insight in the development of the burdening of the environment with chemicals. This has only been carried out for priority chemicals because of practical reasons.
html.description.abstractHet rapport beschrijft de ontwikkeling van een Milieudrukindicator Verspreiding, die gebruikt kan worden in beleids- en beleidsondersteunende documenten om inzicht te geven in de ontwikkeling van de milieubelasting van het milieu door emissies van stoffen met een mogelijk ongewenst effect op het milieu. Om praktische redenen is dit alleen voor de prioritaire stoffen gedaan; bestrijdingsmiddelen en radioactieve stoffen zijn in het onderzoek niet beschouwd. Deze rapportage bevat primair de beschrijving van de ontwikkeling van de Milieudrukindicator; de conclusies en de analyse van de bijdragen per stof worden hier niet beschreven. Dit zal gedaan worden in de interdepartementale notitie "Prioritaire Stoffen". Dit rapport bevat daarom de essenti6le gegevens die de rekenkundige basis vormen van deze notitie.


Files in this item

Thumbnail
Name:
601503018.pdf
Size:
5.030Mb
Format:
PDF

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record