Show simple item record

dc.contributor.authorLaheij GMH
dc.contributor.authorPost JG
dc.date.accessioned2007-03-09T16:50:58Z
dc.date.available2007-03-09T16:50:58Z
dc.date.issued1998-03-31en_US
dc.identifier610066010en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/10188
dc.description.abstractRORISC is a PC-application for use in the field of spatial planning and external safety. With RORISC it is possible to estimate the effect of a new physical planning plan around a hazardous installation on the societal risk. The method in RORISC, described in RIVM report no. 610066004, makes use of the individual risk contours and the societal risk curve for the existing situation, as well as the population density and dimensions of the new physical planning plan. The floppy disk with RORISC (version 1.0) and the requirements for using RORISC are included in this manual.
dc.description.abstractRORISC is een PC-applicatie toe te passen op het gebied van ruimtelijk ordening en externe veiligheid. Met RORISC is het mogelijk om een inschatting te maken van de gevolgen voor het groepsrisico van een nieuw ruimtelijk ordeningsplan in de omgeving van een potentieel gevaarlijke inrichting. De methode in RORISC, beschreven in RIVM rapport nr. 610066004, maakt gebruik van de individueel risicocontouren en de groepsrisicocurve voor de bestaande situatie en de populatiedichtheid en dimensies van het nieuwe ruimtelijk ordeningsplan. In de handleiding, waarin een floppy disk met RORISC (versie 1.0) is opgenomen, wordt de benodigde informatie voor het gebruik van RORISC beschreven.
dc.format.extent638000 bytesen_US
dc.format.extent653060 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonlen_US
dc.publisherRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVMen_US
dc.relation.ispartofseriesRIVM rapport 610066010en_US
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/610066010.htmlen_US
dc.subject.otherphysical planningen
dc.subject.othercompaniesen
dc.subject.otheraccidentsen
dc.subject.otherrisk analysisen
dc.subject.othersafetyen
dc.subject.otherzoningen
dc.subject.othermethodologyen
dc.subject.othersoftwareen
dc.subject.othermanualen
dc.subject.otherplanologienl
dc.subject.otherbedrijvennl
dc.subject.otherongevalnl
dc.subject.otherrisico-analysenl
dc.subject.otherveiligheidnl
dc.subject.otherzoneringnl
dc.subject.othermethodieknl
dc.subject.othersoftwarenl
dc.subject.otherrekenmethodenl
dc.titleHandleiding bij het PC-pakket RORISC 'Ruimtelijke Ordening en Risico'en_US
dc.title.alternativeManual of the PC-application RORISC 'Spatial Planning and Risk'en_US
dc.typeReport
dc.contributor.departmentLSOen_US
refterms.dateFOA2018-12-18T08:37:11Z
html.description.abstractRORISC is a PC-application for use in the field of spatial planning and external safety. With RORISC it is possible to estimate the effect of a new physical planning plan around a hazardous installation on the societal risk. The method in RORISC, described in RIVM report no. 610066004, makes use of the individual risk contours and the societal risk curve for the existing situation, as well as the population density and dimensions of the new physical planning plan. The floppy disk with RORISC (version 1.0) and the requirements for using RORISC are included in this manual.
html.description.abstractRORISC is een PC-applicatie toe te passen op het gebied van ruimtelijk ordening en externe veiligheid. Met RORISC is het mogelijk om een inschatting te maken van de gevolgen voor het groepsrisico van een nieuw ruimtelijk ordeningsplan in de omgeving van een potentieel gevaarlijke inrichting. De methode in RORISC, beschreven in RIVM rapport nr. 610066004, maakt gebruik van de individueel risicocontouren en de groepsrisicocurve voor de bestaande situatie en de populatiedichtheid en dimensies van het nieuwe ruimtelijk ordeningsplan. In de handleiding, waarin een floppy disk met RORISC (versie 1.0) is opgenomen, wordt de benodigde informatie voor het gebruik van RORISC beschreven.


Files in this item

Thumbnail
Name:
610066010.pdf
Size:
637.7Kb
Format:
PDF

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record