Show simple item record

dc.contributor.authorEgmond
dc.contributor.authorH.P.van
dc.contributor.authorSizoo
dc.contributor.authorE.A.
dc.date.accessioned2012-12-12T12:44:44Z
dc.date.available2012-12-12T12:44:44Z
dc.date.issued1984-10-10
dc.identifier648116001
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/255888
dc.description.abstractOnderzoek is verricht naar de mogelijkheden om d.m.v. een nieuwe techniek, Zone Immuno Assay, caseine in vleeswaar te bepalen. Op basis van enkele artikelen in de wetenschappelijke literatuur en op basis van ervaringen opgedaan met de voor caseinebepalingen gangbare Laurell- elektroforese is een methode van onderzoek ontwikkeld, die vervolgens is getest en vergeleken met Laurell-elektroforese in een gemeenschappelijk onderzoek. De nieuwe methode bleek, althans in het gemeenschappelijk onderzoek, iets nauwkeuriger resultaten op te leveren dan Laurell-elektroforese, daarentegen was de precisie iets minder goed. De benodigde hoeveelheid antiserum is bij Zone Immuno Assay veel minder dan bij Laurell-elektroforese, terwijl kleuren en ontkleuren bij Zone Immuno Assay minder tijd vergt dan bij Laurell-elektroforese. Dit alles in overweging genomen, kan worden geconcludeerd dat Z.I.A. een goed alternatief is voor Laurell-elektroforese om caseine in vleeswaar te bepalen. Wellicht kan de methode verbeterd worden.
dc.description.abstractAbstract not available
dc.description.sponsorshipHIL
dc.format.extent0 p
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 648116001
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/648116001.html
dc.subjectanalysenl
dc.subjectvleesvreemd eiwitnl
dc.subjectelektroforesenl
dc.subjectimmunochemische bepaling; vgz;nl
dc.titleEnkele ervaringen met Zone Immuno Assay als methode van onderzoek voor het bepalen van caseine in vleeswarennl
dc.title.alternativeSome experiences with Zone Immuno Assay, used as a method of analysis for the determination of casein in meatproductsen
dc.typeReport
dc.date.updated2012-12-12T12:44:45Z
html.description.abstractOnderzoek is verricht naar de mogelijkheden om d.m.v. een nieuwe techniek, Zone Immuno Assay, caseine in vleeswaar te bepalen. Op basis van enkele artikelen in de wetenschappelijke literatuur en op basis van ervaringen opgedaan met de voor caseinebepalingen gangbare Laurell- elektroforese is een methode van onderzoek ontwikkeld, die vervolgens is getest en vergeleken met Laurell-elektroforese in een gemeenschappelijk onderzoek. De nieuwe methode bleek, althans in het gemeenschappelijk onderzoek, iets nauwkeuriger resultaten op te leveren dan Laurell-elektroforese, daarentegen was de precisie iets minder goed. De benodigde hoeveelheid antiserum is bij Zone Immuno Assay veel minder dan bij Laurell-elektroforese, terwijl kleuren en ontkleuren bij Zone Immuno Assay minder tijd vergt dan bij Laurell-elektroforese. Dit alles in overweging genomen, kan worden geconcludeerd dat Z.I.A. een goed alternatief is voor Laurell-elektroforese om caseine in vleeswaar te bepalen. Wellicht kan de methode verbeterd worden.
html.description.abstractAbstract not available


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record