Show simple item record

dc.contributor.authorGeurs KT
dc.date.accessioned2012-12-12T12:41:24Z
dc.date.available2012-12-12T12:41:24Z
dc.date.issued2000-07-31
dc.identifier773002014
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/255909
dc.description.abstractDit rapport beschrijft een onderzoeksprogramma voor de ontwikkeling van een methodiek voor de integrale beoordeling van milieu-, economische en sociale consequenties van verkeers- en vervoerscenario's. De geplande onderzoeksactiviteiten omvatten onder meer: (1) een literatuurstudie naar conceptuele modellen voor de verklaring van de samenhangen tussen het verkeerssysteem en het ecologische, economische, ruimtelijke en sociale systeem, (2) een literatuurstudie naar methodologieen voor de beoordeling van verkeers- en vervoerscenario's, (3) een review van de methodologieen die gebruikt zijn bij de ontwikkeling en evaluatie van verkeers- en vervoerscenario's in binnen- en buitenland, (4) de ontwikkeling van een beoordelingsmethodiek voor een integrale beoordeling van milieu-, economische en sociale consequenties van verkeers- en vervoerscenario's, (5) de toepassing van de beoordelingsmethodiek in enkele case studies.
dc.description.abstractThis report describes a research programme for the development of a methodology for the integral assessment of ecological, economic and social impacts of transport scenarios. The following research activities are planned: (1) a literature study on theories and conceptual models, explaining the functioning of the land-use-transport system; (2) a literature study on methodologies for the evaluation of transport scenarios; (3) a review of evaluation methodologies used in recent transport scenarios; (4) the development of a methodology for the ecological, economic and social assessment of transport scenarios; (5) the application of the methodology in case studies.
dc.description.sponsorshipDGM-DGV
dc.formatapplication/pdf
dc.format.extent44 p
dc.format.extent372 kb
dc.language.isoen
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 773002014
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/773002014.html
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/773002014.pdf
dc.subject04nl
dc.subjectverkeernl
dc.subjectvervoernl
dc.subjectscenario'snl
dc.subjecteffectennl
dc.subjectmilieunl
dc.subjectemissiesnl
dc.subjecteconomienl
dc.subjectsamenlevingnl
dc.subjecttrafficen
dc.subjecttransportationen
dc.subjectscenarioen
dc.subjecteffectsen
dc.subjectenvironmenten
dc.subjectemissionen
dc.subjecteconomyen
dc.subjectsocietyen
dc.titleEcological, Social and Economic Evaluation of Transport Scenarios: An Integral Approach. A Phd research programmeen
dc.title.alternativeDe beoordeling van milieu-, sociale en economische conseqenties van verkeers- en vervoerscenario's: een integrale benadering. Onderzoeksprogramma voor een proefschriftnl
dc.typeOnderzoeksrapport
dc.contributor.departmentLAE
dc.date.updated2012-12-12T12:41:24Z
html.description.abstractDit rapport beschrijft een onderzoeksprogramma voor de ontwikkeling van een methodiek voor de integrale beoordeling van milieu-, economische en sociale consequenties van verkeers- en vervoerscenario's. De geplande onderzoeksactiviteiten omvatten onder meer: (1) een literatuurstudie naar conceptuele modellen voor de verklaring van de samenhangen tussen het verkeerssysteem en het ecologische, economische, ruimtelijke en sociale systeem, (2) een literatuurstudie naar methodologieen voor de beoordeling van verkeers- en vervoerscenario's, (3) een review van de methodologieen die gebruikt zijn bij de ontwikkeling en evaluatie van verkeers- en vervoerscenario's in binnen- en buitenland, (4) de ontwikkeling van een beoordelingsmethodiek voor een integrale beoordeling van milieu-, economische en sociale consequenties van verkeers- en vervoerscenario's, (5) de toepassing van de beoordelingsmethodiek in enkele case studies.
html.description.abstractThis report describes a research programme for the development of a methodology for the integral assessment of ecological, economic and social impacts of transport scenarios. The following research activities are planned: (1) a literature study on theories and conceptual models, explaining the functioning of the land-use-transport system; (2) a literature study on methodologies for the evaluation of transport scenarios; (3) a review of evaluation methodologies used in recent transport scenarios; (4) the development of a methodology for the ecological, economic and social assessment of transport scenarios; (5) the application of the methodology in case studies.


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record