Show simple item record

dc.contributor.authorHelleman
dc.contributor.authorP.W.
dc.contributor.authorGeleijnse
dc.contributor.authorM.E.M.
dc.contributor.authorRooy
dc.contributor.authorL.C.de
dc.date.accessioned2012-12-12T12:43:03Z
dc.date.available2012-12-12T12:43:03Z
dc.date.issued1984-12-31
dc.identifier842118001
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/255915
dc.description.abstractHet afnemen van bloed bij drachtige paarden voor farmaceutische doeleinden heeft effect op de hemo(cyto)metrische waarden. De veranderingen zouden kunnen duiden op een (relatieve) verlaging van de erytropoietische activiteit van het beenmerg, op een verandering van de colloide osmotische activiteit van het plasma en op een (relatieve) vermindering van de aanmaak van het hemoglobine. Een en ander heeft mogelijk consequenties voor de zuurstofvoorziening van de weefsels van het paard en van het veulen en speelt mogelijk een rol bij het herstel van de toestand van het paard en van het veulen na de geboorte. Verder onderzoek naar de hiervoor genoemde factoren is aan te bevelen. Onderzoek van alleen de hemoglobineconcentratie is onvoldoende, om inzicht te krijgen in de hematologische status van de dieren.
dc.description.abstractAbstract not available
dc.description.sponsorshipVHI
dc.format.extent0 p
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 842118001
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/842118001.html
dc.subjectanemienl
dc.subjectijzergebreknl
dc.subjectbeenmergremmingnl
dc.subjectvgz;nl
dc.titleVaststelling van erytrocytometrische waarden bij drachtige ponies, die bloeddonor zijn voor Diosynth B.V. te Ossnl
dc.title.alternativeCheck on erythrocytometric values of ponies in foal, used as blooddonor for Diosynth B.V., Ossen
dc.typeReport
dc.date.updated2012-12-12T12:43:05Z
html.description.abstractHet afnemen van bloed bij drachtige paarden voor farmaceutische doeleinden heeft effect op de hemo(cyto)metrische waarden. De veranderingen zouden kunnen duiden op een (relatieve) verlaging van de erytropoietische activiteit van het beenmerg, op een verandering van de colloide osmotische activiteit van het plasma en op een (relatieve) vermindering van de aanmaak van het hemoglobine. Een en ander heeft mogelijk consequenties voor de zuurstofvoorziening van de weefsels van het paard en van het veulen en speelt mogelijk een rol bij het herstel van de toestand van het paard en van het veulen na de geboorte. Verder onderzoek naar de hiervoor genoemde factoren is aan te bevelen. Onderzoek van alleen de hemoglobineconcentratie is onvoldoende, om inzicht te krijgen in de hematologische status van de dieren.
html.description.abstractAbstract not available


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record