Show simple item record

dc.contributor.authorDrecht
dc.contributor.authorG.van
dc.date.accessioned2012-12-12T13:46:39Z
dc.date.available2012-12-12T13:46:39Z
dc.date.issued1985-11-30
dc.identifier840345002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/256300
dc.description.abstractIn dit rapport wordt het eindverslag gegeven van de tweede fase van het onderzoek naar de verblijftijden van conservatieve, in water oplosbare stoffen in de onverzadigde zone van de Utrechtse Heuvelrug. De berekende verblijftijden zijn gebaseerd op schattingen van het langjarig gemiddelde neerslagoverschot en vochtgehalte in de onverzadigde zone. Daarnaast is ook het effect van dispersie op de verblijftijd onderzocht. Daarbij kon gebruik gemaakt worden van experimentele gegevens van bij het RIVM uitgevoerde kolomproeven. De in de tweede fase berekende gemiddelde verblijftijden hebben dezelfde orde van grootte als die uit de eerste fase van het onderzoek. Het onderzoek naar het effect van dispersie op de verblijftijd heeft geresulteerd in eenvoudig hanteerbare formules, waarmee de aankomsttijd van een opgeloste stof bij de grondwaterspiegel kan worden geschat.
dc.description.abstractAbstract not available
dc.description.sponsorshipDGMH/D
dc.format.extent0 p
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 840345002
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/840345002.html
dc.subjectmh;nl
dc.titleHet langjarig gemiddelde neerslagoverschot en de verblijftijd in de onverzadigde zone in het gebied van de Utrechtse Heuvelrugnl
dc.typeReport
dc.date.updated2012-12-12T13:46:39Z
html.description.abstractIn dit rapport wordt het eindverslag gegeven van de tweede fase van het onderzoek naar de verblijftijden van conservatieve, in water oplosbare stoffen in de onverzadigde zone van de Utrechtse Heuvelrug. De berekende verblijftijden zijn gebaseerd op schattingen van het langjarig gemiddelde neerslagoverschot en vochtgehalte in de onverzadigde zone. Daarnaast is ook het effect van dispersie op de verblijftijd onderzocht. Daarbij kon gebruik gemaakt worden van experimentele gegevens van bij het RIVM uitgevoerde kolomproeven. De in de tweede fase berekende gemiddelde verblijftijden hebben dezelfde orde van grootte als die uit de eerste fase van het onderzoek. Het onderzoek naar het effect van dispersie op de verblijftijd heeft geresulteerd in eenvoudig hanteerbare formules, waarmee de aankomsttijd van een opgeloste stof bij de grondwaterspiegel kan worden geschat.
html.description.abstractAbstract not available


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record