Show simple item record

dc.contributor.authorCleven RFMJ
dc.contributor.authorDuits MR
dc.date.accessioned2012-12-12T14:50:21Z
dc.date.available2012-12-12T14:50:21Z
dc.date.issued1995-06-30
dc.identifier502501028
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/256934
dc.description.abstractEen aantal prestatiekenmerken voor de bepaling van totaal-fosfor waarvan de concentratie routinematig wordt bepaald onder meer ten behoeve van het meetnet grondwater, zijn nader vastgelegd. Het betreft precisie, onderste analysegrens, de invloed van matrix-effecten op precisie en nauwkeurigheid, en het storingsnivo van ijzer(III). De precisie (als reproduceerbaarheid) kan over het hele meetbereik worden weergegeven door de formule "wortel" [2.25 + 51.8/[P])2] %, waarbij [P] de concentratie totaal-fosfor in mumol/l. De onderste analysegrens kan op het huidige nivo van 2 mumol/l P worden gehandhaafd, met een toelaatbaar gehalte aan ijzerhoudende componenten in de matrix van 150 mumol/l Fe. IJzer(III) heeft wel storende effecten op de nauwkeurigheid, maar niet op de precisie van de totaal-fosfor bepaling.
dc.description.abstractA number of performance characteristics of the determination of 'total phosphorus' have been investigated. Precision, detection limits of the method as practized in the Laboratory of Inorganic Chamistry, and matrix effects on precision and on accuracy, more specifically the interferences by iron (III) , are described.
dc.description.sponsorshipRIVM
dc.format.extent19 p
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 502501028
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/502501028.html
dc.subject10nl
dc.subjectfosfor prestatiekenmerkenen
dc.titlePrestatiekenmerken totaal-fosfor bepalingnl
dc.title.alternativePerformance characteristics of the determination of 'total phosphorus'en
dc.typeReport
dc.contributor.departmentLAC
dc.date.updated2012-12-12T14:50:22Z
html.description.abstractEen aantal prestatiekenmerken voor de bepaling van totaal-fosfor waarvan de concentratie routinematig wordt bepaald onder meer ten behoeve van het meetnet grondwater, zijn nader vastgelegd. Het betreft precisie, onderste analysegrens, de invloed van matrix-effecten op precisie en nauwkeurigheid, en het storingsnivo van ijzer(III). De precisie (als reproduceerbaarheid) kan over het hele meetbereik worden weergegeven door de formule "wortel" [2.25 + 51.8/[P])2] %, waarbij [P] de concentratie totaal-fosfor in mumol/l. De onderste analysegrens kan op het huidige nivo van 2 mumol/l P worden gehandhaafd, met een toelaatbaar gehalte aan ijzerhoudende componenten in de matrix van 150 mumol/l Fe. IJzer(III) heeft wel storende effecten op de nauwkeurigheid, maar niet op de precisie van de totaal-fosfor bepaling.
html.description.abstractA number of performance characteristics of the determination of 'total phosphorus' have been investigated. Precision, detection limits of the method as practized in the Laboratory of Inorganic Chamistry, and matrix effects on precision and on accuracy, more specifically the interferences by iron (III) , are described.


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record