Show simple item record

dc.contributor.authorMulschlegel
dc.contributor.authorJ.
dc.contributor.authorKusse
dc.contributor.authorA.A.M.
dc.date.accessioned2012-12-12T15:21:44Z
dc.date.available2012-12-12T15:21:44Z
dc.date.issued1984-06-30
dc.identifier840427002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/257241
dc.description.abstractDe Regionaal Inspecteur van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene voor Zuid-Holland verzocht RIVM-LBG inzicht te geven in de eventuele verbreiding van een verontreiniging op het fabrieksterrein van Nestle te Rotterdam. Bij het uitgevoerde onderzoek is gebruik gemaakt van een 3-dimensionaal grondwaterkwaliteitsmodel (INTERA). Op grond van de resultaten van met dat model uitgevoerde berekeningen kan een goed verbreidingsbeeld worden gegeven. Enkele alternatieven zijn bekeken om gevoeligheden te testen. Uit de resultaten blijkt onder meer dat bij het aangehouden onttrekkingspatroon de maximale concentratie aan verontreiniging in het opgepompte grondwater zich eerst na ongeveer een eeuw manifesteert. De maximale waarde zal dan overigens een factor 10-4 lager zijn dan de concentratie van de verontreinigingsbronnen.
dc.description.abstractAbstract not available
dc.description.sponsorshipRIMH/ZH / Bims
dc.description.sponsorshipI.M.J.
dc.format.extent0 p
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 840427002
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/840427002.html
dc.subjectgrondwaterkwaliteitsmodenl
dc.subjectmh;nl
dc.titleEnkele hydrologische aspecten van een bodem- en grondwaterverontreiniging op het fabrieksterrein van Nestle te Rotterdamnl
dc.title.alternativeA few hydrological aspects of a soil and groundwaterpollution on a factory site in Rotterdamen
dc.typeReport
dc.date.updated2012-12-12T15:21:45Z
html.description.abstractDe Regionaal Inspecteur van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene voor Zuid-Holland verzocht RIVM-LBG inzicht te geven in de eventuele verbreiding van een verontreiniging op het fabrieksterrein van Nestle te Rotterdam. Bij het uitgevoerde onderzoek is gebruik gemaakt van een 3-dimensionaal grondwaterkwaliteitsmodel (INTERA). Op grond van de resultaten van met dat model uitgevoerde berekeningen kan een goed verbreidingsbeeld worden gegeven. Enkele alternatieven zijn bekeken om gevoeligheden te testen. Uit de resultaten blijkt onder meer dat bij het aangehouden onttrekkingspatroon de maximale concentratie aan verontreiniging in het opgepompte grondwater zich eerst na ongeveer een eeuw manifesteert. De maximale waarde zal dan overigens een factor 10-4 lager zijn dan de concentratie van de verontreinigingsbronnen.
html.description.abstractAbstract not available


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record