Show simple item record

dc.contributor.authorLinders SHMA
dc.contributor.authorStolker AAM
dc.contributor.authorGinkel LA van
dc.date.accessioned2012-12-12T15:35:25Z
dc.date.available2012-12-12T15:35:25Z
dc.date.issued2003-07-11
dc.identifier573005013
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/257408
dc.description.abstractHet rapport beschrijft de validatie van een analysemethode voor monsters vlees, geschikt voor humane consumptie, op de aanwezigheid van een aantal groeibevorderende stoffen (steroiden). De validatie is uitgevoerd conform de meest recente richtlijnen van de Europese Commissie en toont aan dat de methode geschikt is voor het aantonen en bevestigen van zeer lage gehalten van deze stoffen. De methode kan worden toegepast ten behoeve van de controle van (import)vlees en het vaststellen van de daadwerkelijke belasting van de consument met hormonaal actieve stoffen.
dc.description.abstractThe validation of the quantification and identification of residues of growth-promoting compounds in meat of different species, according to the most recent EC-criteria for analytical methods, is described here. The method is suitable for the detection and identification of traces of these substances and can be used for import control and assessing consumer exposure.
dc.description.sponsorshipVWS KvW
dc.formatapplication/pdf
dc.format.extent30 p
dc.format.extent200 kb
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM rapport 573005013
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/573005013.html
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/573005013.pdf
dc.subject02nl
dc.subjectanabolicumnl
dc.subjectvleesnl
dc.subjectkweekvisnl
dc.subjectanalysenl
dc.subjectresidunl
dc.subjectvalidatienl
dc.titleValidatie van de analyse van monsters rundvlees, varkensvlees, kalkoenvlees en kweekvis op een aantal steroidennl
dc.title.alternativeValidation of the analysis of bovine, porcine and turkey meat and fish for a number of steroidsen
dc.typeReport
dc.contributor.departmentARO
dc.contributor.departmentLAC
dc.date.updated2012-12-12T15:35:26Z
html.description.abstractHet rapport beschrijft de validatie van een analysemethode voor monsters vlees, geschikt voor humane consumptie, op de aanwezigheid van een aantal groeibevorderende stoffen (steroiden). De validatie is uitgevoerd conform de meest recente richtlijnen van de Europese Commissie en toont aan dat de methode geschikt is voor het aantonen en bevestigen van zeer lage gehalten van deze stoffen. De methode kan worden toegepast ten behoeve van de controle van (import)vlees en het vaststellen van de daadwerkelijke belasting van de consument met hormonaal actieve stoffen.
html.description.abstractThe validation of the quantification and identification of residues of growth-promoting compounds in meat of different species, according to the most recent EC-criteria for analytical methods, is described here. The method is suitable for the detection and identification of traces of these substances and can be used for import control and assessing consumer exposure.


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record