Show simple item record

dc.contributor.authorSwart RJ
dc.contributor.authorBoois H de
dc.date.accessioned2012-12-12T15:39:51Z
dc.date.available2012-12-12T15:39:51Z
dc.date.issued1988-06-30
dc.identifier758471005
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/257447
dc.description.abstractDit rapport beoogt de eerste aanzet te zijn voor de discussie omtrent mogelijke internationale afspraken inzake de broeikasproblematiek. Indien gekozen zou worden om niet preventief op te treden tegen deze problematiek, maar zich aan te passen, zou het aan te bevelen zijn te streven naar een internationaal fonds, gevuld m.b.v. een belasting op fossile brandstoffen. Uit dit fonds zouden aanpassingsmaatregelen gefinancierd kunnen worden, die nodig zijn in getroffen ontwikkelingslanden, die wel de negatieve effecten van het verschijnsel zouden ondervinden zonder er in grote mate aan te hebben bijgedragen. De voorkeur wordt echter uitgesproken voor preventieve actie in de vorm van emissieplafonds. Het is te bevelen om alle bekende broeikasgassen bij afspraken te betrekken, hetgeen vereenvoudigd zou worden middels de invoering vcan CO2-equivalenten, of, zoals hier voorgesteld, 'Temperature Increasing Potentials'. Door te streven naar emissieplafonds per inwoner dient de inspanning voor emissiereductie in eerste instantie door de ontwikkelde landen geleverd te worden, terwijl ontwikkelingslanden verder kunnen groeien.
dc.description.abstractAbstract not available
dc.description.sponsorshipDGM/L /Weenink JB
dc.format.extent51 p
dc.language.isoen
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 758471005
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/758471005.html
dc.subjectbroeikasproblematieknl
dc.subjectinternationale verdragennl
dc.subject12nl
dc.titleOptions for a greenhouse protocol in an international atmospheric conventionen
dc.title.alternativeDiscussie over mogelijkheden voor een broeikas-protocol binnen een internationaal atmosfeer-verdragnl
dc.typeReport
dc.date.updated2012-12-12T15:39:52Z
html.description.abstractDit rapport beoogt de eerste aanzet te zijn voor de discussie omtrent mogelijke internationale afspraken inzake de broeikasproblematiek. Indien gekozen zou worden om niet preventief op te treden tegen deze problematiek, maar zich aan te passen, zou het aan te bevelen zijn te streven naar een internationaal fonds, gevuld m.b.v. een belasting op fossile brandstoffen. Uit dit fonds zouden aanpassingsmaatregelen gefinancierd kunnen worden, die nodig zijn in getroffen ontwikkelingslanden, die wel de negatieve effecten van het verschijnsel zouden ondervinden zonder er in grote mate aan te hebben bijgedragen. De voorkeur wordt echter uitgesproken voor preventieve actie in de vorm van emissieplafonds. Het is te bevelen om alle bekende broeikasgassen bij afspraken te betrekken, hetgeen vereenvoudigd zou worden middels de invoering vcan CO2-equivalenten, of, zoals hier voorgesteld, 'Temperature Increasing Potentials'. Door te streven naar emissieplafonds per inwoner dient de inspanning voor emissiereductie in eerste instantie door de ontwikkelde landen geleverd te worden, terwijl ontwikkelingslanden verder kunnen groeien.
html.description.abstractAbstract not available


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record