Show simple item record

dc.contributor.authorBakkenes M
dc.contributor.authorHoek DCJ van der
dc.contributor.authorAlkemade JRM
dc.date.accessioned2012-12-12T15:49:29Z
dc.date.available2012-12-12T15:49:29Z
dc.date.issued2003-05-14
dc.identifier500002001
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/257621
dc.description.abstractDe NATUURPLANNER versie 2.4 bestaat uit 5 modulen. Elke module bevat een model en een schil eromheen, waarmee het model aanstuurbaar is binnen de NATUURPLANNER. Met versie 2.4 zijn de berekeningen uigevoerd voor de terrestrische natuurkwaliteit in de tweede Natuurverkenning (RIVM, 2002). In dit rapport worden de technische testen beschreven die zijn uitgevoerd, voordat de NATUURPLANNER is ingezet in de Natuurverkenning. De testen richten zich op het technisch functioneren van de modellen binnen de NATUURPLANNER. Inhoudelijk is er voor de verschillende modellen documentatie beschikbaar. De testprocedure voor de modulen is een stapsgewijze aanpak. De eerste stap is een eenvoudige test, indien een module niet door de test komt werd de module teruggelegd bij de ontwikkelaars. Na herstel werd de module opnieuw getest met de eenvoudige test en een uitgebreide test. Tot de module foutloos door de testen heen komt. Deze testprocedure heeft ertoe geleid dat de Natuurverkenning uitgevoerd is met modules die voldoen aan technisch functionele eisen. Dit testrapport en de toepassing in de Natuurverkenning 2 tonen aan dat een test vooraf resulteert in een vrijwel foutloze en efficiente berekening, zonder dat in de loop van een project extra tijd en inzet nodig zijn.
dc.description.abstractThis report describes the verification of several modules of the decision support system 'NATURE PLANNER' developed at the RIVM. The NATURE PLANNER was developed as a tool for the description and forecasting of impacts on nature of spatial and environmental changes in the Netherlands. It provides support to government and local authorities by nature and environment policy making. Only those modules used in the RIVM's second edition of the Nature Outlook have been verified. All verified modules meet the technical and functional requirements.
dc.description.sponsorshipRIVM
dc.formatapplication/pdf
dc.format.extent45 p
dc.format.extent136 kb
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM rapport 500002001
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/500002001.html
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/500002001.pdf
dc.subject04nl
dc.subjectnatuurplannernl
dc.subjectmovenl
dc.subjectvlindermovenl
dc.subjectsmartsumonl
dc.subjectbiodivnl
dc.subjecttestnl
dc.titleDocumentatie testrapport modelketen NATUURPLANNERnl
dc.title.alternativeTechnical documentation of decision support system Nature Planneren
dc.typeReport
dc.contributor.departmentNLB
dc.date.updated2012-12-12T15:49:30Z
html.description.abstractDe NATUURPLANNER versie 2.4 bestaat uit 5 modulen. Elke module bevat een model en een schil eromheen, waarmee het model aanstuurbaar is binnen de NATUURPLANNER. Met versie 2.4 zijn de berekeningen uigevoerd voor de terrestrische natuurkwaliteit in de tweede Natuurverkenning (RIVM, 2002). In dit rapport worden de technische testen beschreven die zijn uitgevoerd, voordat de NATUURPLANNER is ingezet in de Natuurverkenning. De testen richten zich op het technisch functioneren van de modellen binnen de NATUURPLANNER. Inhoudelijk is er voor de verschillende modellen documentatie beschikbaar. De testprocedure voor de modulen is een stapsgewijze aanpak. De eerste stap is een eenvoudige test, indien een module niet door de test komt werd de module teruggelegd bij de ontwikkelaars. Na herstel werd de module opnieuw getest met de eenvoudige test en een uitgebreide test. Tot de module foutloos door de testen heen komt. Deze testprocedure heeft ertoe geleid dat de Natuurverkenning uitgevoerd is met modules die voldoen aan technisch functionele eisen. Dit testrapport en de toepassing in de Natuurverkenning 2 tonen aan dat een test vooraf resulteert in een vrijwel foutloze en efficiente berekening, zonder dat in de loop van een project extra tijd en inzet nodig zijn.
html.description.abstractThis report describes the verification of several modules of the decision support system 'NATURE PLANNER' developed at the RIVM. The NATURE PLANNER was developed as a tool for the description and forecasting of impacts on nature of spatial and environmental changes in the Netherlands. It provides support to government and local authorities by nature and environment policy making. Only those modules used in the RIVM's second edition of the Nature Outlook have been verified. All verified modules meet the technical and functional requirements.


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record