Show simple item record

dc.contributor.authorSluyter RJCF
dc.date.accessioned2012-12-12T16:17:23Z
dc.date.available2012-12-12T16:17:23Z
dc.date.issued1994-11-30
dc.identifier722401006
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/257897
dc.description.abstractDe implementatie in de Nederlandse wetgeving van de EG richtlijnen 80/799 (zwaveldioxide en zwevende deeltjes) en 85/203 (stikstofdioxide) is beschreven in dit rapport. De nadruk hierbij is gelegd op de monitoring van zwaveldioxide, zwevende deeltjes en stikstofdioxide in overeenstemming met de richtlijnen en de controle van de luchtkwaliteit. Informatie over emissies en concentraties van voornoemde stoffen wordt gegeven. Overschrijdingen van de EG en nationale grens- en richtwaarden zijn samengevat. Het beleid van Nederland inzake de vermindering van luchtverontreiniging is samengevat. De overschrijding van de EG grenswaarde voor zwaveldioxide op het station Born in 1987 is op gedetailleerde wijze beschreven met behulp van een speciaal voor dit doel ontworpen beoordelingsformulier. Hetzelfde is gedaan met de overschrijding van de EG grenswaarde voor stikstofdioxide op het station Utrecht-Wittevrouwenstraat in 1989.
dc.description.abstractThe incorporation of EC Directive 80/779 on sulphur dioxide and suspended particulates and Directive 85/203 on nitrogen dioxide into national law in the Netherlands is described. Attention is focussed on monitoring of the pollutants in compliance with the directives and the control of air quality. Information on the trend in emissions and concentrations of the pollutants in the period 1980-1990 is presented. Exceedances of EC and national limit and guide values are tabulated. The national policies on combatting air pollution are summarized. Concerning sulphur dioxide, the breach of the EC limit value at station Born in 1987 is described in great detail using an information and assessment sheet. The same is done with the breach of the EC limit value for nitrogen dioxide at station Utrecht-Wittevrouwenstraat in 1989.
dc.description.sponsorshipEU-DGXI
dc.format.extent126 p
dc.language.isoen
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 722401006
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/722401006.html
dc.subject07nl
dc.subjectegnl
dc.subjecteg richtlijnnl
dc.subjectwetnl
dc.subjectnederlandnl
dc.subjectmonitoringnl
dc.subjectnetwerknl
dc.subjectluchtnl
dc.subjectkwaliteitnl
dc.subjectzwaveloxidennl
dc.subjectstikstofoxidennl
dc.subjectstofnl
dc.subjectzwavel dioxidenl
dc.subjectzwevende deeltjesnl
dc.subjectecen
dc.subjectguidelinesen
dc.subjectlawen
dc.subjectnetherlandsen
dc.subjectmonitoring networksen
dc.subjectairen
dc.subjectqualityen
dc.subjectsulphur oxidesen
dc.subjectnitrogen dioxidesen
dc.subjectdusten
dc.subjecteuropean air quality directivesen
dc.subjectsulphur dioxideen
dc.subjectsuspended particulatesen
dc.titleThe assessment and control of the implementation of Articles 3 and 7 of EC Directive 80/779/EEC (sulphur dioxide and suspended particulates) and EC Directive 85/203/EEC (nitrogen dioxide) in the Netherlandsen
dc.title.alternativeBeoordeling en controle van de implementatie van Artikel 3 en 7 van EG richlijn 80/779 (zwaveldioxide en zwevende deeltjes) en EG richlijn 85/203 (stikstofdioxide) in Nederlandnl
dc.typeOnderzoeksrapport
dc.contributor.departmentLLO
dc.date.updated2012-12-12T16:17:24Z
html.description.abstractDe implementatie in de Nederlandse wetgeving van de EG richtlijnen 80/799 (zwaveldioxide en zwevende deeltjes) en 85/203 (stikstofdioxide) is beschreven in dit rapport. De nadruk hierbij is gelegd op de monitoring van zwaveldioxide, zwevende deeltjes en stikstofdioxide in overeenstemming met de richtlijnen en de controle van de luchtkwaliteit. Informatie over emissies en concentraties van voornoemde stoffen wordt gegeven. Overschrijdingen van de EG en nationale grens- en richtwaarden zijn samengevat. Het beleid van Nederland inzake de vermindering van luchtverontreiniging is samengevat. De overschrijding van de EG grenswaarde voor zwaveldioxide op het station Born in 1987 is op gedetailleerde wijze beschreven met behulp van een speciaal voor dit doel ontworpen beoordelingsformulier. Hetzelfde is gedaan met de overschrijding van de EG grenswaarde voor stikstofdioxide op het station Utrecht-Wittevrouwenstraat in 1989.
html.description.abstractThe incorporation of EC Directive 80/779 on sulphur dioxide and suspended particulates and Directive 85/203 on nitrogen dioxide into national law in the Netherlands is described. Attention is focussed on monitoring of the pollutants in compliance with the directives and the control of air quality. Information on the trend in emissions and concentrations of the pollutants in the period 1980-1990 is presented. Exceedances of EC and national limit and guide values are tabulated. The national policies on combatting air pollution are summarized. Concerning sulphur dioxide, the breach of the EC limit value at station Born in 1987 is described in great detail using an information and assessment sheet. The same is done with the breach of the EC limit value for nitrogen dioxide at station Utrecht-Wittevrouwenstraat in 1989.


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record