Show simple item record

dc.date.accessioned2012-12-12T17:33:20Z
dc.date.available2012-12-12T17:33:20Z
dc.date.issued1999-09-01
dc.identifier251701043
dc.identifier.isbn901406229X
dc.identifier.issn901406229X
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/258747
dc.descriptionAvailable from Samsom b.v.: tel. 0172 466833, fax 0172 466769, e-mail klantenservice@samsom.nlnl
dc.description.abstractDeze publicatie is het eerste vervolg op een tweetal publicaties, namelijk de Achtergronden bij: Milieubalans van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), en de Milieustatistieken voor Nederland van het CBS. In de eerste twee secties in het boek worden de belangrijkste maatschappelijke ontwikkelingen en het verbruik van natuurlijke voorraden gegeven. Vervolgens volgt er een sectie waarin de milieudruk als gevolg van deze ontwikkelingen in beeld worden gebracht. De milieudrukgegevens worden gepresenteerd per milieuthema en per doelgroep. De gevolgen van de milieudruk worden beschreven in de sectie Milieukwaliteit van verschillende compartimenten, zoals lucht, oppervlaktewater, bodem en grondwater. Ook de kwaliteit van het leefmilieu komt in deze sectie aan de orde. De veranderingen in de milieukwaliteit heeft invloed op de natuur en de volksgezondheid. Deze worden in de sectie effecten beschreven. Tenslotte zijn twee secties opgenomen waarin gegevens zijn opgenomen over de kosten van milieumaatregelen en over de relatie tussen milieu en economie volgens het systeem van de Nationale Rekeningen.
dc.description.abstractThe first Environmental Data Compendium 1999 is published as a book and on the Internet. The Compendium gives a complete set of information with respect to the state of the Environment in the Netherlands. This Compendium is produced bij National Institute of Public health and the Environment (RIVM) and Statistics Netherlands (CBS).
dc.description.sponsorshipDGM
dc.format.extent341 p
dc.language.isonl
dc.publisherCentraal Bureau voor de Statistiek (CBS)
dc.publisherRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVM
dc.relation.ispartofMilieucompendium , RIVM Rapport 251701043
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/251701043.html
dc.subject04nl
dc.subjectstatistiekennl
dc.subjectnederlandnl
dc.subjectmilieunl
dc.subjectstatistical dataen
dc.subjectnetherlandsen
dc.subjectenvironmenten
dc.titleMilieucompendium 1999. Het milieu in cijfersnl
dc.title.alternativeEnvironmental Data Compendium 1999en
dc.typeReport
dc.contributor.departmentMNV
dc.date.updated2012-12-12T17:33:21Z
html.description.abstractDeze publicatie is het eerste vervolg op een tweetal publicaties, namelijk de Achtergronden bij: Milieubalans van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), en de Milieustatistieken voor Nederland van het CBS. In de eerste twee secties in het boek worden de belangrijkste maatschappelijke ontwikkelingen en het verbruik van natuurlijke voorraden gegeven. Vervolgens volgt er een sectie waarin de milieudruk als gevolg van deze ontwikkelingen in beeld worden gebracht. De milieudrukgegevens worden gepresenteerd per milieuthema en per doelgroep. De gevolgen van de milieudruk worden beschreven in de sectie Milieukwaliteit van verschillende compartimenten, zoals lucht, oppervlaktewater, bodem en grondwater. Ook de kwaliteit van het leefmilieu komt in deze sectie aan de orde. De veranderingen in de milieukwaliteit heeft invloed op de natuur en de volksgezondheid. Deze worden in de sectie effecten beschreven. Tenslotte zijn twee secties opgenomen waarin gegevens zijn opgenomen over de kosten van milieumaatregelen en over de relatie tussen milieu en economie volgens het systeem van de Nationale Rekeningen.
html.description.abstractThe first Environmental Data Compendium 1999 is published as a book and on the Internet. The Compendium gives a complete set of information with respect to the state of the Environment in the Netherlands. This Compendium is produced bij National Institute of Public health and the Environment (RIVM) and Statistics Netherlands (CBS).


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record