Show simple item record

dc.contributor.authorSluyter RJCF
dc.date.accessioned2012-12-12T17:49:39Z
dc.date.available2012-12-12T17:49:39Z
dc.date.issued1994-11-30
dc.identifier722401007
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/258943
dc.description.abstractDe implementatie in de Belgische wetgeving van de EG richtlijnen 80/799 (zwaveldioxide en zwevende deeltjes) en 85/203 (stikstofdioxide) is beschreven in dit rapport. De nadruk hierbij is gelegd op de monitoring van zwaveldioxide, zwevende deeltjes en stikstofdioxide in overeenstemming met de richtlijnen en de controle van de luchtkwaliteit. Informatie over emissies en concentraties van voornoemde stoffen wordt gegeven. Het beleid van Belgie inzake de vermindering van luchtverontreiniging is samengevat. De overschrijdingen van de EG grenswaarden voor zwaveldioxide te Antwerpen, Gent, Brussel en Luik zijn op gedetailleerde wijze beschreven met behulp van een speciaal voor dit doel ontworpen beoordelingsformulier. Er zijn in Belgie geen overschrijdingen gemeten van de EG grenswaarde voor stikstofdioxide.
dc.description.abstractThe transposition of EC Directive 80/779 and 85/203 into national Belgian law is described. Attention is focussed on monitoring of the pollutants in compliance with the directives and the control of air quality. Information on the trend in emissions and concentrations of the pollutants is presented. The national policies on combatting air pollution are summarized. Concerning sulphur dioxide, the breaches of the EC limit values in the conurbations of Antwerp, Ghent, Brussels and Liege are described using information and assessment sheets. No breach of the EC limit value for nitrogen dioxide has been recorded in Belgium.
dc.description.sponsorshipEU-DGXI
dc.format.extent125 p
dc.language.isoen
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 722401007
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/722401007.html
dc.subject07nl
dc.subjecteuropean air quality directivesen
dc.subjectair quality monitoring networksen
dc.subjectsulphur dioxideen
dc.subjectsuspended particulatesen
dc.subjectnitrogen dioxide;belgiumen
dc.titleThe assessment and control of the implementation of Articles 3 and 7 of EC Directive 80/779/EEC (sulphur dioxide and suspended particulates) and EC Directive 85/203/EEC (nitrogen dioxide) in Belgiumen
dc.title.alternativeBeoordeling en controle van de implementatie van Artikel 3 en 7 van EG richlijn 80/779 (zwaveldioxide en zwevende deeltjes) en EG richlijn 85/203 (stikstofdioxide) in Belgienl
dc.typeReport
dc.contributor.departmentLLO
dc.date.updated2012-12-12T17:49:40Z
html.description.abstractDe implementatie in de Belgische wetgeving van de EG richtlijnen 80/799 (zwaveldioxide en zwevende deeltjes) en 85/203 (stikstofdioxide) is beschreven in dit rapport. De nadruk hierbij is gelegd op de monitoring van zwaveldioxide, zwevende deeltjes en stikstofdioxide in overeenstemming met de richtlijnen en de controle van de luchtkwaliteit. Informatie over emissies en concentraties van voornoemde stoffen wordt gegeven. Het beleid van Belgie inzake de vermindering van luchtverontreiniging is samengevat. De overschrijdingen van de EG grenswaarden voor zwaveldioxide te Antwerpen, Gent, Brussel en Luik zijn op gedetailleerde wijze beschreven met behulp van een speciaal voor dit doel ontworpen beoordelingsformulier. Er zijn in Belgie geen overschrijdingen gemeten van de EG grenswaarde voor stikstofdioxide.
html.description.abstractThe transposition of EC Directive 80/779 and 85/203 into national Belgian law is described. Attention is focussed on monitoring of the pollutants in compliance with the directives and the control of air quality. Information on the trend in emissions and concentrations of the pollutants is presented. The national policies on combatting air pollution are summarized. Concerning sulphur dioxide, the breaches of the EC limit values in the conurbations of Antwerp, Ghent, Brussels and Liege are described using information and assessment sheets. No breach of the EC limit value for nitrogen dioxide has been recorded in Belgium.


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record