Show simple item record

dc.contributor.authorDuijvenbooden
dc.contributor.authorW.van
dc.contributor.authorGast
dc.contributor.authorL.F.L.
dc.contributor.authorTaat
dc.contributor.authorJ.
dc.date.accessioned2012-12-12T18:21:41Z
dc.date.available2012-12-12T18:21:41Z
dc.date.issued1985-04-18
dc.identifier840382001
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/259259
dc.description.abstractIn het kader van de inrichting van het landelijk meetnet grondwaterkwaliteit werden verspreid over het gehele land 370 meetpunten geplaatst met filters op globaal 10, 15 en 25 m-mv. De meetpunten werden onderzocht op het voorkomen van de macroparameters, Zn, N-4 en As en de somparameters EOCl en VOCl. Incidenteel werden tal van andere spoorelementen en organische microverontreinigingen gemeten. Uit het onderzoek blijkt, dat een duidelijke relatie aanwezig is tussen de kwaliteit van het grondwater enerzijds en gebruik van de bodem, bodemtype en geohydrologische situatie anderzijds. Duidelijk is sprake van een geleidelijke verslechtering van de grondwaterkwaliteit. Afdekkende kleilagen hebben in deze veelal slechts een beperkte betekenis. In feite wordt in Nederland tot op dieptes van 30 m-mv zeker in de zandgebieden nog nauwelijks grondwater met een natuurlijke samenstelling aangetroffen.
dc.description.abstractAbstract not available
dc.description.sponsorshipDGMH/BWS-B / Willems
dc.description.sponsorshipJ.
dc.format.extent0 p
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 840382001
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/840382001.html
dc.subjectgrondwaternl
dc.subjectkwaliteitnl
dc.subjectverontreinigingnl
dc.subjectmh;nl
dc.titleLandelijk Meetnet Grondwaterkwaliteit: 1. eindrapport van de inrichtingsfasenl
dc.title.alternativeNational Ground Water Quality Monitoring Network: Final report of the establishment of the networken
dc.typeReport
dc.date.updated2012-12-12T18:21:43Z
html.description.abstractIn het kader van de inrichting van het landelijk meetnet grondwaterkwaliteit werden verspreid over het gehele land 370 meetpunten geplaatst met filters op globaal 10, 15 en 25 m-mv. De meetpunten werden onderzocht op het voorkomen van de macroparameters, Zn, N-4 en As en de somparameters EOCl en VOCl. Incidenteel werden tal van andere spoorelementen en organische microverontreinigingen gemeten. Uit het onderzoek blijkt, dat een duidelijke relatie aanwezig is tussen de kwaliteit van het grondwater enerzijds en gebruik van de bodem, bodemtype en geohydrologische situatie anderzijds. Duidelijk is sprake van een geleidelijke verslechtering van de grondwaterkwaliteit. Afdekkende kleilagen hebben in deze veelal slechts een beperkte betekenis. In feite wordt in Nederland tot op dieptes van 30 m-mv zeker in de zandgebieden nog nauwelijks grondwater met een natuurlijke samenstelling aangetroffen.
html.description.abstractAbstract not available


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record