Show simple item record

dc.contributor.authorCleij P
dc.contributor.authorBlitterswijk H van
dc.contributor.authorBroek HH van den
dc.contributor.authorNagtegaal NW
dc.date.accessioned2012-12-12T18:37:58Z
dc.date.available2012-12-12T18:37:58Z
dc.date.issued1996-02-29
dc.identifier502501036
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/259493
dc.description.abstractIn het kader van sectorplan 1994 is het bestaande registratiesysteem voor chemicalien geinventariseerd. Deze inventarisatie leverde een beschrijving op van negen systemen, twee handmatige en zeven geautomatiseerde. Vervolgens is een nieuwe opzet voor de registratie van chemische produkten gedefinieerd. De functionele en technische aspecten van het gedefinieerde Registratiesysteem Chemische Produkten/Gevaarlijke stoffen worden beschreven tot op (ongeveer) het niveau van een basisontwerp. Het betreft een systeem, dat in belangrijke mate beschouwd kan worden als de som van de huidige registratiesystemen voor chemische produkten in de sector, aangevuld met aspecten die voortvloeien uit het Veiligheidsbesluit fabrieken of werkplaatsen (VBF) en het Besluit kankerverwekkende stoffen en processen van de Arbo-wet. Naast het aspect gevaarlijke stoffen (registratie van gevaren, veiligheidsadviezen en carcinogene aspecten), kent het systeem functies op het gebied van o.a. de registratie van identificerende gegevens (namen, synoniemen, CAS nummers, chemische structuren, produktspecificaties, e.d.), logistiek (afhandeling bestelaanvragen en bestellingen, voorraadbewaking, registratie van opslag, gebruik en afvoer), kwaliteitsbewaking (registratie produktcontroles, bepaling en bewaking expiratiedata) en het leveren van de vereiste gegevens in het kader van de Hinderwet en de Wet Verontreiniging Oppervlaktewateren (WVO). Het systeem is geschikt voor de registratie van zowel produkten, die van buiten het laboratorium betrokken worden, als produkten die binnen het laboratorium bereid zijn, zoals standaardoplossingen. Wat de technische realisatie betreft, wordt voorgesteld het systeem als een client-server systeem te implementeren op basis van Oracle CDE, de standaard voor RIVM-brede database applicaties. De gebruiker van het systeem beschikt in deze situatie over een (client) applicatie op een Windows of Macintosh personal computer waarmee, via het RIVM netwerk, de (Oracle) database voor chemische produkten van het eigen of een andere laboratorium kan worden benaderd. Een mogelijke uitwerking van de belangrijke functies van het systeem wordt geillustreerd aan de hand van een visuele impressie van een prototype van het systeem.
dc.description.abstractA laboratory system for the registration of chemical products, complying with the legislative regulations involving the use of dangerous substances, is defined. The functionality of the system covers the areas of registration of identifying data (names, synonyms, CAS Registry numbers, chemical structures), logistics (orders, stock control, storage, use, removal), quality control (product inspections, expiration), safety (risk descriptions, safety recommendations, carcinogenic aspects) and environmental protection. Technically, the system is defined as a client-server database application built with Oracle CDE, using Windows and Macintosh personal computers as clients. A possible implementation of the most important functions of the system is illustrated by a visual impression of a prototype of the system.
dc.description.sponsorshipRIVM
dc.format.extent109 p
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 502501036
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/502501036.html
dc.subject10nl
dc.subjectchemicaliennl
dc.subjectregistratienl
dc.subjectproduktnl
dc.subjectlaboratoriumnl
dc.subjectverordeningnl
dc.subjectgevaarlijke stoffennl
dc.subjectgegevensbestandnl
dc.subjectveiligheidnl
dc.subjectarbeidsomstandighedennl
dc.subjectregistratiesysteem chemicalienbestandnl
dc.subjectchemicalsen
dc.subjectregistrationen
dc.subjectproductsen
dc.subjectlaboratoriesen
dc.subjectregulationsen
dc.subjecthazardous substancesen
dc.subjectdatabasesen
dc.subjectsafetyen
dc.subjectworkink conditionsen
dc.titleRegistratiesysteem chemische produkten/gevaarlijke stoffen - definitiestudienl
dc.title.alternativeRegistration system for chemical products/dangerous substances - definition studyen
dc.typeReport
dc.contributor.departmentLOC
dc.date.updated2012-12-12T18:37:58Z
html.description.abstractIn het kader van sectorplan 1994 is het bestaande registratiesysteem voor chemicalien geinventariseerd. Deze inventarisatie leverde een beschrijving op van negen systemen, twee handmatige en zeven geautomatiseerde. Vervolgens is een nieuwe opzet voor de registratie van chemische produkten gedefinieerd. De functionele en technische aspecten van het gedefinieerde Registratiesysteem Chemische Produkten/Gevaarlijke stoffen worden beschreven tot op (ongeveer) het niveau van een basisontwerp. Het betreft een systeem, dat in belangrijke mate beschouwd kan worden als de som van de huidige registratiesystemen voor chemische produkten in de sector, aangevuld met aspecten die voortvloeien uit het Veiligheidsbesluit fabrieken of werkplaatsen (VBF) en het Besluit kankerverwekkende stoffen en processen van de Arbo-wet. Naast het aspect gevaarlijke stoffen (registratie van gevaren, veiligheidsadviezen en carcinogene aspecten), kent het systeem functies op het gebied van o.a. de registratie van identificerende gegevens (namen, synoniemen, CAS nummers, chemische structuren, produktspecificaties, e.d.), logistiek (afhandeling bestelaanvragen en bestellingen, voorraadbewaking, registratie van opslag, gebruik en afvoer), kwaliteitsbewaking (registratie produktcontroles, bepaling en bewaking expiratiedata) en het leveren van de vereiste gegevens in het kader van de Hinderwet en de Wet Verontreiniging Oppervlaktewateren (WVO). Het systeem is geschikt voor de registratie van zowel produkten, die van buiten het laboratorium betrokken worden, als produkten die binnen het laboratorium bereid zijn, zoals standaardoplossingen. Wat de technische realisatie betreft, wordt voorgesteld het systeem als een client-server systeem te implementeren op basis van Oracle CDE, de standaard voor RIVM-brede database applicaties. De gebruiker van het systeem beschikt in deze situatie over een (client) applicatie op een Windows of Macintosh personal computer waarmee, via het RIVM netwerk, de (Oracle) database voor chemische produkten van het eigen of een andere laboratorium kan worden benaderd. Een mogelijke uitwerking van de belangrijke functies van het systeem wordt geillustreerd aan de hand van een visuele impressie van een prototype van het systeem.
html.description.abstractA laboratory system for the registration of chemical products, complying with the legislative regulations involving the use of dangerous substances, is defined. The functionality of the system covers the areas of registration of identifying data (names, synonyms, CAS Registry numbers, chemical structures), logistics (orders, stock control, storage, use, removal), quality control (product inspections, expiration), safety (risk descriptions, safety recommendations, carcinogenic aspects) and environmental protection. Technically, the system is defined as a client-server database application built with Oracle CDE, using Windows and Macintosh personal computers as clients. A possible implementation of the most important functions of the system is illustrated by a visual impression of a prototype of the system.


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record