Show simple item record

dc.contributor.authorWammes
dc.contributor.authorJ.IJ.
dc.contributor.authorWegman
dc.contributor.authorR.C.C.
dc.contributor.authorGreve
dc.contributor.authorP.A.
dc.date.accessioned2012-12-12T18:53:02Z
dc.date.available2012-12-12T18:53:02Z
dc.date.issued1986-01-31
dc.identifier218102005
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/259632
dc.description.abstractDe resultaten van het systematisch lange-termijn-onderzoek naar het voorkomen van bestrijdingsmiddelen en verwante verbindingen in Ned. oppervlaktewater zijn voor het jaar 1984 samengevat. Het programma werd t.o.v. 1983 ingekort met de bepaling van extraheerbare organische zwavelverbindingen, endosulfan (alfa- en beta-), triadimefon, triadimenol en de fenoxycarbonzuren en uitgebreid met de analyse van aldicarb, metalaxyl, fenbutatinoxide, iprodione en een aantal fosforverbindingen. Tevens werden een aantal metabolieten van bestrijdingsmiddelen in het programma opgenomen. Uit de resultaten blijkt dat van de voor het eerst in het meetprogramma opgenomen verbindingen aldicarb en aldicarbsulfoxide zelden werden aangetoond. Metalaxyl werd in Noord-Holland vooral in het voorjaar aangetroffen. Pentachlooraniline werd in de meetpunten Anna Paulowna in alle monsters aangetroffen. In Zuid-Holland werd iprodione regelmatig en tolclofos- methyl frequent aangetroffen.
dc.description.abstractAbstract not available
dc.description.sponsorshipHIMH
dc.format.extent0 p
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 218102005
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/218102005.html
dc.subjectmh;nl
dc.titleOnderzoek naar de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen en verwante verbindingen in oppervlaktewater (samenvattend rapport over 1984)nl
dc.title.alternativeOccurrence of pesticides and related compounds in surface water (1984)en
dc.typeReport
dc.date.updated2012-12-12T18:53:02Z
html.description.abstractDe resultaten van het systematisch lange-termijn-onderzoek naar het voorkomen van bestrijdingsmiddelen en verwante verbindingen in Ned. oppervlaktewater zijn voor het jaar 1984 samengevat. Het programma werd t.o.v. 1983 ingekort met de bepaling van extraheerbare organische zwavelverbindingen, endosulfan (alfa- en beta-), triadimefon, triadimenol en de fenoxycarbonzuren en uitgebreid met de analyse van aldicarb, metalaxyl, fenbutatinoxide, iprodione en een aantal fosforverbindingen. Tevens werden een aantal metabolieten van bestrijdingsmiddelen in het programma opgenomen. Uit de resultaten blijkt dat van de voor het eerst in het meetprogramma opgenomen verbindingen aldicarb en aldicarbsulfoxide zelden werden aangetoond. Metalaxyl werd in Noord-Holland vooral in het voorjaar aangetroffen. Pentachlooraniline werd in de meetpunten Anna Paulowna in alle monsters aangetroffen. In Zuid-Holland werd iprodione regelmatig en tolclofos- methyl frequent aangetroffen.
html.description.abstractAbstract not available


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record