Show simple item record

dc.contributor.authorRemmert HP
dc.contributor.authorCremers PMA
dc.date.accessioned2012-12-12T18:56:43Z
dc.date.available2012-12-12T18:56:43Z
dc.date.issued1987-06-30
dc.identifier348802005
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/259693
dc.description.abstractDe gevaren verbonden aan de expositie aan arsine maken het wenselijk dat een protocol beschikbaar is waarbij minimaal de hoofdlijnen zijn aangegeven hoe bij dergelijke ongevallen te handelen. Dit document bevat een voorstel daartoe, waarin vooral aandacht is besteed aan de medische aspecten bij de eerste opvang van slachtoffers in het veld. Aan de hand van een literatuurstudie (die als bijlage aan het rapport is toegevoegd) wordt geconcludeerd dat er op de ongevalsplaats medisch gezien slechts maatregelen resten van algemeen ondersteunende aard. Deze verschillen in wezen niet van die welke men gewend is bij andersoortige ongevallen. Met dit verschil dat bij deze intoxicatie nooit mond op mondbeademing moet worden toegepast. Slechts onder bepaalde omstandigheden is onverwijld opname in een ziekenhuis aangewezen. Daar dient men dan wel over een gereed liggend behandelingsprotocol te beschikken. Het rapport bevat een drietal algoritmen.
dc.description.abstractAbstract not available
dc.description.sponsorshipBedrijfsgezondheidsdienst Groningen RIVM
dc.format.extent0 p
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 348802005
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/348802005.html
dc.subjectliteratuurstudienl
dc.subjectvgznl
dc.subjecteerste-hulpnl
dc.titleDe acute arsine-intoxicatie. Richtlijnen voor opvang door EHBO'ers, ambulance-personeel en (bedrijfs)arts van slachtoffers van expositie aan arsinenl
dc.title.alternativeThe acute arsine poisoningen
dc.typeReport
dc.date.updated2012-12-12T18:56:44Z
html.description.abstractDe gevaren verbonden aan de expositie aan arsine maken het wenselijk dat een protocol beschikbaar is waarbij minimaal de hoofdlijnen zijn aangegeven hoe bij dergelijke ongevallen te handelen. Dit document bevat een voorstel daartoe, waarin vooral aandacht is besteed aan de medische aspecten bij de eerste opvang van slachtoffers in het veld. Aan de hand van een literatuurstudie (die als bijlage aan het rapport is toegevoegd) wordt geconcludeerd dat er op de ongevalsplaats medisch gezien slechts maatregelen resten van algemeen ondersteunende aard. Deze verschillen in wezen niet van die welke men gewend is bij andersoortige ongevallen. Met dit verschil dat bij deze intoxicatie nooit mond op mondbeademing moet worden toegepast. Slechts onder bepaalde omstandigheden is onverwijld opname in een ziekenhuis aangewezen. Daar dient men dan wel over een gereed liggend behandelingsprotocol te beschikken. Het rapport bevat een drietal algoritmen.
html.description.abstractAbstract not available


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record