Show simple item record

dc.contributor.authorWilde PGM de
dc.contributor.authorJanssen GLJ
dc.contributor.authorKeijzer J
dc.contributor.authorAalbers TG
dc.date.accessioned2012-12-12T19:06:15Z
dc.date.available2012-12-12T19:06:15Z
dc.date.issued1987-12-31
dc.identifier218704001
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/259806
dc.description.abstractDe SOSUV-test bestaat uit een kolomproef, een cascadeproef en een beschikbaarheidsproef, voor een schatting van de emissie van stoffen op korte/middellange en lange termijn. Hierbij wordt er van uitgegaan dat de tweede proef een voortzetting is op de eerste. In de resultaten werden dikwijls discontinuiteiten geconstateerd, juist daar waar genoemde proeven op elkaar aan dienen te sluiten. Het trekken van conclusies voor het uitlooggedrag op termijn wordt daardoor bemoeilijkt. Nagegaan werd of het discontinue uitlooggedrag verklaard en door een aangepaste proefopzet voorkomen kon worden. De experimenten werden verricht aan hoogovenslak, fosforslak, AVI-slak, AVI-vlieggas en verontreinigde grond. In de percolaten werden de elementen As, B, Ca, Cd, Cu, Fe, K, Mo, Na, Pb, V en Zn geanalyseerd. De discontinuiteit bleek deels verklaard te kunnen worden door de diffusie en de ionsterkte, die wel in de kolomproef, maar niet in de cascadeproef een rol spelen. De discontinuiteit werd voorkomen door integratie van kolomproef en cascadeproef.
dc.description.abstractAbstract not available
dc.description.sponsorshipDGMH/AST
dc.format.extent0 p
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 218704001
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/218704001.html
dc.subjectsosuv-testnl
dc.subjectzware metalennl
dc.subjectvliegasnl
dc.subjectslaknl
dc.subjectmhnl
dc.subjectkolom-uitloogproefnl
dc.titleOnderzoek naar de discontinuiteit in het uitlooggedrag van diverse metalen in afvalstoffen door het separaat uitvoeren van de kolom- en de cascade-uitloogproefnl
dc.title.alternativeResearch to integration of column- and cascade leaching testen
dc.typeReport
dc.date.updated2012-12-12T19:06:16Z
html.description.abstractDe SOSUV-test bestaat uit een kolomproef, een cascadeproef en een beschikbaarheidsproef, voor een schatting van de emissie van stoffen op korte/middellange en lange termijn. Hierbij wordt er van uitgegaan dat de tweede proef een voortzetting is op de eerste. In de resultaten werden dikwijls discontinuiteiten geconstateerd, juist daar waar genoemde proeven op elkaar aan dienen te sluiten. Het trekken van conclusies voor het uitlooggedrag op termijn wordt daardoor bemoeilijkt. Nagegaan werd of het discontinue uitlooggedrag verklaard en door een aangepaste proefopzet voorkomen kon worden. De experimenten werden verricht aan hoogovenslak, fosforslak, AVI-slak, AVI-vlieggas en verontreinigde grond. In de percolaten werden de elementen As, B, Ca, Cd, Cu, Fe, K, Mo, Na, Pb, V en Zn geanalyseerd. De discontinuiteit bleek deels verklaard te kunnen worden door de diffusie en de ionsterkte, die wel in de kolomproef, maar niet in de cascadeproef een rol spelen. De discontinuiteit werd voorkomen door integratie van kolomproef en cascadeproef.
html.description.abstractAbstract not available


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record