Show simple item record

dc.contributor.authorBrinkmann FJJ
dc.contributor.authorEngelsman G den
dc.contributor.authorWammes JIJ
dc.contributor.authorWillemsen WH
dc.date.accessioned2012-12-12T21:05:35Z
dc.date.available2012-12-12T21:05:35Z
dc.date.issued1995-03-31
dc.identifier609021005
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/260691
dc.description.abstractMedio 1989 werd binnen de Duitste Waterleidingbedrijfstak geconstateerd dat diaceton-keto-gulonzuur (dikegulac) in een concentratie van meerdere microgrammen per liter in het Rijnwater aanwezig was. De verbinding werd ook aangetoond in het Nederlandse Rijnwater alsmede in het drinkwater en/of halffabrikaten van twee Nederlandse waterleidingbedrijven die hun grondstof aan de Rijn of haar takken onttrokken. De voorkomende concentraties hielden, gezien de betrekkelijk lage toxiciteit van de stof, voor drinkwaterconsumenten geen risico voor de gezondheid in. De twee bedrijven die verantwoordelijk zouden zijn voor de lozing van diaceton-keto-gulonzuur zegden toe hun lozing te verminderen. Het onderhavige onderzoek bevestigde een belangrijke verlaging van het diaceton-keto-gulonzuur te Lobith en wel van 2 a 4 mug/l tot 0,05 a 0,4 mug/l. In het Maaswater te Eijsden kon geen diaceton-keto-gulonzuur aangetoond worden.
dc.description.abstractIn 1989 German Water suppliers detected the presence of diacetone-keto-gulonicacid (dikegulac) in river Rhine water in concentrations of several microgrammes per liter. Two factories promised to reduce their emissions of diacetone-keto-gulonicacid . In october 1990 a monitoring programme has been started by RIVM. The concentration in river Rhine water turned out to be 0,05 mug/l - 0,4 mug/l. In river Meuse water diacetone-keto-gulonicacid has not been detectable.
dc.description.sponsorshipHIMH
dc.format.extent28 p
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 609021005
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/609021005.html
dc.subject06nl
dc.subjectdiaceton-keto-gulonzuuren
dc.subjectrijnwateren
dc.subjectmaaswateren
dc.subjectorganische microverontreinigingen
dc.subjectbestrijdings(groei) middelen
dc.subjectdiacetone-keto-gulonicaciden
dc.subjectriver wateren
dc.subjectorganic micropollutanten
dc.titleMetingen van de gehalten aan diaceton-keto-gulonzuur (dikegulac) in grensoverschrijdend rivierwater gedurende het tijdvak 1 oktober 1990 tot en met 30 juni 1994nl
dc.title.alternativeDiacetone-keto-gulonicacid in river water 1990 - 1994en
dc.typeReport
dc.contributor.departmentIEM.
dc.date.updated2012-12-12T21:05:35Z
html.description.abstractMedio 1989 werd binnen de Duitste Waterleidingbedrijfstak geconstateerd dat diaceton-keto-gulonzuur (dikegulac) in een concentratie van meerdere microgrammen per liter in het Rijnwater aanwezig was. De verbinding werd ook aangetoond in het Nederlandse Rijnwater alsmede in het drinkwater en/of halffabrikaten van twee Nederlandse waterleidingbedrijven die hun grondstof aan de Rijn of haar takken onttrokken. De voorkomende concentraties hielden, gezien de betrekkelijk lage toxiciteit van de stof, voor drinkwaterconsumenten geen risico voor de gezondheid in. De twee bedrijven die verantwoordelijk zouden zijn voor de lozing van diaceton-keto-gulonzuur zegden toe hun lozing te verminderen. Het onderhavige onderzoek bevestigde een belangrijke verlaging van het diaceton-keto-gulonzuur te Lobith en wel van 2 a 4 mug/l tot 0,05 a 0,4 mug/l. In het Maaswater te Eijsden kon geen diaceton-keto-gulonzuur aangetoond worden.
html.description.abstractIn 1989 German Water suppliers detected the presence of diacetone-keto-gulonicacid (dikegulac) in river Rhine water in concentrations of several microgrammes per liter. Two factories promised to reduce their emissions of diacetone-keto-gulonicacid . In october 1990 a monitoring programme has been started by RIVM. The concentration in river Rhine water turned out to be 0,05 mug/l - 0,4 mug/l. In river Meuse water diacetone-keto-gulonicacid has not been detectable.


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record