Show simple item record

dc.contributor.authorBeld WA van den
dc.contributor.authorCleven RFMJ
dc.contributor.authorNeele J
dc.date.accessioned2012-12-12T21:14:19Z
dc.date.available2012-12-12T21:14:19Z
dc.date.issued1998-08-31
dc.identifier518001001
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/260769
dc.description.abstractDit rapport bevat resultaten van het onderzoek naar het ontwikkelen van een geautomatiseerde ionchromatografische methode voor de bepaling van fluoride, acetaat en formiaat in diverse waterige milieu's. Het onderzoek heeft geresulteerd in een betrouwbare, selectieve en gevoelige methode voor de bepaling van fluoride in water. De interferenties of meerdere nivo's van een aantal zouten, zuren en basen op de ontwikkelde ionchromatografische en een ionselective methode zijn onderzocht. Voor de ionchromatografische isocratische methode zijn prestatiekenmerken getest en vastgesteld. De aantoonbaarheidsgrens van fluoride bedraagt 0,1 mumol/l en de precisie voor deze component bedraagt 0,5 %.
dc.description.abstractA sensitive and selective ionchromatographic method is described for the determination of fluoride, acetate en formiate. The method has been tested and the performance characteristics of the method is described. The detection limit appears to be 0,1 mumol/l for fluoride. The precision for fluoride is 0,5 %.
dc.description.sponsorshipRIVM
dc.format.extent34 p
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM rapport 518001001
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/518001001.html
dc.subject10nl
dc.subjectwaternl
dc.subjectanalysenl
dc.subjectanalysemethodenl
dc.subjectchromatografienl
dc.subjectfluoridenl
dc.subjectwateren
dc.subjectanalysisen
dc.subjectanalytical methodsen
dc.subjection chromatographyen
dc.subjectfluoridesen
dc.titleEen ionchromatografische methode voor de bepaling van fluoride in waternl
dc.title.alternativeAn ionchromatomatic method for the analysis of fluorid in wateren
dc.typeReport
dc.contributor.departmentLAC
dc.date.updated2012-12-12T21:14:20Z
html.description.abstractDit rapport bevat resultaten van het onderzoek naar het ontwikkelen van een geautomatiseerde ionchromatografische methode voor de bepaling van fluoride, acetaat en formiaat in diverse waterige milieu's. Het onderzoek heeft geresulteerd in een betrouwbare, selectieve en gevoelige methode voor de bepaling van fluoride in water. De interferenties of meerdere nivo's van een aantal zouten, zuren en basen op de ontwikkelde ionchromatografische en een ionselective methode zijn onderzocht. Voor de ionchromatografische isocratische methode zijn prestatiekenmerken getest en vastgesteld. De aantoonbaarheidsgrens van fluoride bedraagt 0,1 mumol/l en de precisie voor deze component bedraagt 0,5 %.
html.description.abstractA sensitive and selective ionchromatographic method is described for the determination of fluoride, acetate en formiate. The method has been tested and the performance characteristics of the method is described. The detection limit appears to be 0,1 mumol/l for fluoride. The precision for fluoride is 0,5 %.


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record