Show simple item record

dc.contributor.authorDreumel
dc.contributor.authorH.J.van
dc.contributor.authorBosman
dc.contributor.authorA.H.
dc.contributor.authorDerks
dc.contributor.authorH.J.G.M.
dc.contributor.authorHagen-Fast
dc.contributor.authorA.K.
dc.contributor.authorKoedam
dc.contributor.authorJ.C.
dc.contributor.authorKlaasen
dc.contributor.authorR.
dc.contributor.authorPhielix-Strubbe
dc.contributor.authorC.J.
dc.contributor.authorTerlingen
dc.contributor.authorJ.B.A.:
dc.date.accessioned2012-12-12T21:21:05Z
dc.date.available2012-12-12T21:21:05Z
dc.date.issued1986-05-31
dc.identifier378602001
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/260836
dc.description.abstractIn dit rapport wordt de bereiding beschreven van twee (combinatie) partijen Kresolroodoplossingen van verschillende concentraties. Deze oplossingen zijn bedoeld om gebruikt te worden voor het meten van de temperatuur van de inhoud van de cuvet van (spectro)fotometers. Het principe hiervan berust op het feit, dat de lichtabsorbtie (extinctie) van een kresolroodoplossing in een TRIS buffer verandert bij verandering van de temperatuur, terwijl dat bij een oplossing van kresolrood in een barbital-fosfaatbuffer niet het geval is. Het quotient van de metingen van de tweede en de eerste oplossing kan dan direct in een temperatuurbepaling worden omgezet. Om het gebruik van deze sets kresolrood in ziekenhuislaboratoria te vergemakkelijken, werden tabellen samengesteld, die het verband tussen het quotient van de extincties en de in de cuvet heersende temperatuur direct aangeven.
dc.description.abstractAbstract not available
dc.description.sponsorshipRIVM
dc.format.extent0 p
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 378602001
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/378602001.html
dc.subjecttrisnl
dc.subjectbarbital-fosfaatnl
dc.subjectvgz;nl
dc.titleBereiding en eigenschappen van Kresolroodoplossingen ter controle van de temperatuur van de inhoud van (spectro)fotometercuvettennl
dc.title.alternativePreparation and specifications of cresolred solutions for intra- cuvette temperature controlen
dc.typeReport
dc.date.updated2012-12-12T21:21:06Z
html.description.abstractIn dit rapport wordt de bereiding beschreven van twee (combinatie) partijen Kresolroodoplossingen van verschillende concentraties. Deze oplossingen zijn bedoeld om gebruikt te worden voor het meten van de temperatuur van de inhoud van de cuvet van (spectro)fotometers. Het principe hiervan berust op het feit, dat de lichtabsorbtie (extinctie) van een kresolroodoplossing in een TRIS buffer verandert bij verandering van de temperatuur, terwijl dat bij een oplossing van kresolrood in een barbital-fosfaatbuffer niet het geval is. Het quotient van de metingen van de tweede en de eerste oplossing kan dan direct in een temperatuurbepaling worden omgezet. Om het gebruik van deze sets kresolrood in ziekenhuislaboratoria te vergemakkelijken, werden tabellen samengesteld, die het verband tussen het quotient van de extincties en de in de cuvet heersende temperatuur direct aangeven.
html.description.abstractAbstract not available


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record