Show simple item record

dc.contributor.authorVerhallen EY
dc.date.accessioned2012-12-12T21:25:03Z
dc.date.available2012-12-12T21:25:03Z
dc.date.issued1996-01-31
dc.identifier482516009
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/260873
dc.description.abstractMet behulp van een weegmethode kunnen de milieu-effecten en kosten van een activiteit tegen elkaar afgewogen worden. Om inzicht te krijgen in hoeverre de Nederlandse overheden systematisch het milieu meenemen in de besluitvorming, is in deze studie een onderzoek gedaan naar de weegmethoden die momenteel bij de overheid worden gebruikt, dan wel in ontwikkeling zijn. De aandacht ging hierbij uit naar mogelijke overeenkomsten en verschillen tussen en binnen de verschillende overheidsniveaus. Het blijkt dat er op de verschillende overheidsniveaus nog maar weinig weegmethoden ontwikkeld zijn. Er bestaat geen overeenstemming over de bepaling en beoordeling van voorspelde milieu-effecten. Verschillen zijn te constateren wat betreft de meegenomen milieu-effecten en de bepaling van de ernst van effecten.
dc.description.abstractEnvironmental effects and costs of an activity can be surveyed with the help of a weighing method. In this study a review was made of weighing methods either currently in use or in development by the Dutch government. Special attention was given to similarities in and differences between methods in and between the levels of government. It is found that only a few weighing methods had been developed at the different levels. At the moment, agreement on the determination and assessment of predicted environmental effects has not been reached. Differences can be seen in the effects considered and how the gravity of these is determined.
dc.description.sponsorshipDGM/SP
dc.format.extent53 p
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 482516009
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/482516009.html
dc.subject04nl
dc.subjectmilieunl
dc.subjecteffectennl
dc.subjectbesluitvormingnl
dc.subjectoverheidnl
dc.subjectkostennl
dc.subjectanalysenl
dc.subjectinvetarisatienl
dc.subjectwegingnl
dc.subjectenvironmenten
dc.subjecteffectsen
dc.subjectdecision makingen
dc.subjectgovernmenten
dc.subjectcostsen
dc.subjectanalysisen
dc.subjectinventoryen
dc.subjectweighingen
dc.titleHet wegen van milieu-effecten ten behoeve van besluitvorming bij overheden: een inventarisatienl
dc.title.alternativeWeighing environmental effects for decision-making in Dutch governmental policy: a surveyen
dc.typeReport
dc.contributor.departmentMNV
dc.date.updated2012-12-12T21:25:03Z
html.description.abstractMet behulp van een weegmethode kunnen de milieu-effecten en kosten van een activiteit tegen elkaar afgewogen worden. Om inzicht te krijgen in hoeverre de Nederlandse overheden systematisch het milieu meenemen in de besluitvorming, is in deze studie een onderzoek gedaan naar de weegmethoden die momenteel bij de overheid worden gebruikt, dan wel in ontwikkeling zijn. De aandacht ging hierbij uit naar mogelijke overeenkomsten en verschillen tussen en binnen de verschillende overheidsniveaus. Het blijkt dat er op de verschillende overheidsniveaus nog maar weinig weegmethoden ontwikkeld zijn. Er bestaat geen overeenstemming over de bepaling en beoordeling van voorspelde milieu-effecten. Verschillen zijn te constateren wat betreft de meegenomen milieu-effecten en de bepaling van de ernst van effecten.
html.description.abstractEnvironmental effects and costs of an activity can be surveyed with the help of a weighing method. In this study a review was made of weighing methods either currently in use or in development by the Dutch government. Special attention was given to similarities in and differences between methods in and between the levels of government. It is found that only a few weighing methods had been developed at the different levels. At the moment, agreement on the determination and assessment of predicted environmental effects has not been reached. Differences can be seen in the effects considered and how the gravity of these is determined.


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record