Show simple item record

dc.contributor.authorCanton JH
dc.contributor.authorBuijze A
dc.contributor.authorDikkenberg RP van den
dc.contributor.authorBoer JLM de
dc.contributor.authorWegman RCC
dc.date.accessioned2012-12-12T22:10:50Z
dc.date.available2012-12-12T22:10:50Z
dc.date.issued1987-06-23
dc.identifier718622001
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/261340
dc.description.abstractWater dat m.b.t. een aantal zware metalen, een olie, een oppervlakteactieve stof, een cholinesteraseremmer en een gechloreerde koolwaterstof voldoet aan de in het IMP-water gestelde eisen (dus 1,0 "IMP") blijkt bij langdurende blootstelling onder laboratoriumomstandigheden effecten te veroorzaken op daphnia's (NOEC = 0,1 "IMP"), doch niet op de stekelbaars (NOEC = 1,0 "IMP"). Bij splitsing van het totale IMP-mengsel in een metalen fractie en een organische fractie bleek 0,32 "IMP" van beide mengsels geen effecten te veroorzaken op Daphnia magna. Welke normen in het IMP te hoog zijn kan middels aanvullend onderzoek nagegaan worden. Voorlopig kan op basis van literatuurgegevens reeds opgemerkt worden dat hoogstwaarschijnlijk de normen m.b.t. Cu, Cd, Zn en parathion en wellicht ook die m.b.t. Pb en Ni te hoog zijn.
dc.description.abstractAbstract not available
dc.description.sponsorshipDGMH/BWS-W
dc.format.extent0 p
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 718622001
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/718622001.html
dc.subjecttoxiciteitsonderzoek waterorganismennl
dc.subjectimp-waternl
dc.subjectnormennl
dc.subjectmhnl
dc.titleOnderzoek naar de mogelijke effecten van de in het IMP-gestelde basiskwaliteit op een tweetal zoetwaterorganismennl
dc.title.alternativeResearch to the possible effects of the "IMP"-basis quality on two freshwater organismsen
dc.typeReport
dc.date.updated2012-12-12T22:10:51Z
html.description.abstractWater dat m.b.t. een aantal zware metalen, een olie, een oppervlakteactieve stof, een cholinesteraseremmer en een gechloreerde koolwaterstof voldoet aan de in het IMP-water gestelde eisen (dus 1,0 "IMP") blijkt bij langdurende blootstelling onder laboratoriumomstandigheden effecten te veroorzaken op daphnia's (NOEC = 0,1 "IMP"), doch niet op de stekelbaars (NOEC = 1,0 "IMP"). Bij splitsing van het totale IMP-mengsel in een metalen fractie en een organische fractie bleek 0,32 "IMP" van beide mengsels geen effecten te veroorzaken op Daphnia magna. Welke normen in het IMP te hoog zijn kan middels aanvullend onderzoek nagegaan worden. Voorlopig kan op basis van literatuurgegevens reeds opgemerkt worden dat hoogstwaarschijnlijk de normen m.b.t. Cu, Cd, Zn en parathion en wellicht ook die m.b.t. Pb en Ni te hoog zijn.
html.description.abstractAbstract not available


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record