Show simple item record

dc.contributor.authorSwart RJ
dc.contributor.authorRotmans J
dc.date.accessioned2012-12-12T22:39:59Z
dc.date.available2012-12-12T22:39:59Z
dc.date.issued1989-09-30
dc.identifier758471007
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/261643
dc.description.abstractHet rapport beschrijft een nieuwe module van het broeikasmodel IMAGE, die het mogelijk maakt scenario's op te stellen voor het verdwijnen van tropische bos als een funktie van landbouwproduktie, houtconsumptie, veeteelt en bodemdegradatie. Deze module is een eerste aanzet voor een algehele beschrijving van de oorzaken van mondiale veranderingen van landgebruik. Berekeningen laten zien, dat alleen diepgaande maatregelen op het gebied van landbouw- en houtproduktie de huidige ontbossingstrend kunnen ombuigen. De invloed op het klimaat is volgens de gehanteerde interpretatie van de C-cyclus belangrijk maar beperkt ten opzichte van die van fossiele energie.
dc.description.abstractAbstract not available
dc.description.sponsorshipDGM/L
dc.format.extent106 p
dc.language.isoen
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 758471007
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/758471007.html
dc.subjectontbossingnl
dc.subjectbroeikaseffectnl
dc.subjectscenariostudienl
dc.subjectklimaatveranderingnl
dc.titleA scenario study on tropical deforestation and effects on the global carbon cycleen
dc.title.alternativeEen scenariostudie over tropische ontbossing en de gevolgen daarvan voor de mondiale koolstofkringloopnl
dc.typeReport
dc.date.updated2012-12-12T22:40:00Z
html.description.abstractHet rapport beschrijft een nieuwe module van het broeikasmodel IMAGE, die het mogelijk maakt scenario's op te stellen voor het verdwijnen van tropische bos als een funktie van landbouwproduktie, houtconsumptie, veeteelt en bodemdegradatie. Deze module is een eerste aanzet voor een algehele beschrijving van de oorzaken van mondiale veranderingen van landgebruik. Berekeningen laten zien, dat alleen diepgaande maatregelen op het gebied van landbouw- en houtproduktie de huidige ontbossingstrend kunnen ombuigen. De invloed op het klimaat is volgens de gehanteerde interpretatie van de C-cyclus belangrijk maar beperkt ten opzichte van die van fossiele energie.
html.description.abstractAbstract not available


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record