Show simple item record

dc.contributor.authorVaessen HAMG
dc.contributor.authorKamp CG van de
dc.contributor.authorJekel AA
dc.date.accessioned2012-12-12T22:41:04Z
dc.date.available2012-12-12T22:41:04Z
dc.date.issued1988-06-30
dc.identifier388710001
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/261665
dc.description.abstractDe bereiding en validatie is beschreven van geampulleerde PAK-mengsels in tolueen en acetonitril bestemd voor calibratiedoeleinden. Hiervoor zijn gekozen de PAK's: pyreen, benzo(e)pyreen, benzo(a)pyreen, indeno(1,2,3,-cd)pyreen en benzo(ghi)peryleen. De oplosmiddelen, de PAK-oplossingen en de geampulleerde calibratie-oplossingen zijn kwalitatief en kwantitatief onderzocht. Voor het kwantitatief onderzoek van alle oplossingen evenals het onderzoek op verontreinigingen van tolueen en de tolueenoplossingen werd GCGC gebruikt. "Reserved phase" HPLC in combinatie met golflengte geprogrammeerde fluorescentie detectie is gebruikt voor het kwalitatief onderzoek van acetonitril en alle acetonitril-oplossingen. Geproduceerd zijn 135 ampullen van ca. 1 ml van de tolueen calibratie-oplossing (charge ARO 88M0261) en 140 ampullen van ca. 1 ml van de acetonitril calibratie-oplossing (charge ARO 88MO262). Een verontreiniging en/of inhomogeniteit werd in geen van beide charges gevonden. De gemeten PAK-gehaltes van de geampulleerde calibratie-oplossingen komen in alle gevallen overeen met die verwacht op grond van de inweeg van de afzonderlijke PAK's.
dc.description.abstractAbstract not available
dc.description.sponsorshipEG/BCR
dc.format.extent15 p
dc.language.isoen
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 388710001
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/388710001.html
dc.subjectstandaard referentie oplossingennl
dc.subjectcapillaire gaschromatografie; vloeistof chromatografienl
dc.subjectgeprogrammeerde fluorescentie detectienl
dc.subjecttest oplossingennl
dc.titlePreparation and validation of ampouled calibrant mixtures of polycyclic aromatic hydrocarbon (PAH) solutionsen
dc.title.alternativeBereiding en validatie van geampulleerde calibratie oplossingen van mengsels van polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK)nl
dc.typeReport
dc.date.updated2012-12-12T22:41:05Z
html.description.abstractDe bereiding en validatie is beschreven van geampulleerde PAK-mengsels in tolueen en acetonitril bestemd voor calibratiedoeleinden. Hiervoor zijn gekozen de PAK's: pyreen, benzo(e)pyreen, benzo(a)pyreen, indeno(1,2,3,-cd)pyreen en benzo(ghi)peryleen. De oplosmiddelen, de PAK-oplossingen en de geampulleerde calibratie-oplossingen zijn kwalitatief en kwantitatief onderzocht. Voor het kwantitatief onderzoek van alle oplossingen evenals het onderzoek op verontreinigingen van tolueen en de tolueenoplossingen werd GCGC gebruikt. "Reserved phase" HPLC in combinatie met golflengte geprogrammeerde fluorescentie detectie is gebruikt voor het kwalitatief onderzoek van acetonitril en alle acetonitril-oplossingen. Geproduceerd zijn 135 ampullen van ca. 1 ml van de tolueen calibratie-oplossing (charge ARO 88M0261) en 140 ampullen van ca. 1 ml van de acetonitril calibratie-oplossing (charge ARO 88MO262). Een verontreiniging en/of inhomogeniteit werd in geen van beide charges gevonden. De gemeten PAK-gehaltes van de geampulleerde calibratie-oplossingen komen in alle gevallen overeen met die verwacht op grond van de inweeg van de afzonderlijke PAK's.
html.description.abstractAbstract not available


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record