Show simple item record

dc.contributor.authorNetherlands Environmental Assessment Agency = Milieu- en Natuurplanbureau MNP - RIVM
dc.date.accessioned2012-12-12T22:45:18Z
dc.date.available2012-12-12T22:45:18Z
dc.date.issued2004-09-01
dc.identifiermono04001
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/261716
dc.description.abstractHet rapport evalueert de toestand van het Europese milieu en de effectiviteit van het Europese milieubeleid. Het rapport bevat hoofdstukken over: De kwaliteit van groei; klimaatverandering en energie, grondstoffen en verspilling, natuur en biodiversiteit, volksgezondheid en milieu; de Europese burger en het milieu. Het rapport concludeert dat het Europese milieubeleid van de afgelopen decennia heeft geleid tot investeringen in de economie waarvan ook de gezondheid van mensen en de natuur geprofiteerd hebben. Toch blijft het milieu in Europa om aandacht vragen. Dit geldt in het bijzonder voor de klimaatverandering, het verlies aan natuur en de luchtvervuiling in stedelijke gebieden. Implementatie en handhaving van bestaand EU-beleid in de lidstaten kan nog veel milieu- en natuurwinst opleveren. Om de Europese milieudoelen te halen, zal nieuw beleid zich moeten richten op de stimulering van schone en energiezuinige technieken. Daarnaast is een betere afstemming van de Europese financiering voor landbouwproductie en natuurbeheer nodig. De belangrijkste uitdaging voor het Europese milieubeleid blijft het opnemen van milieu- en natuurbescherming in de prijzen van producten.
dc.description.abstractEU environmental policy has led to economic investments that have clearly benefited the health of people and ecosystems. But there are still important unresolved environmental issues in Europe, in particular climate change, loss of biodiversity and air pollution in urban areas. Appropriate implementation and enforcement of existing EU policies will further benefit the environment. To achieve the EUs long-term strategic environmental goals, new policies should focus on clean, low-CO2 technology (in energy generation, industry and transport) and a better balance between EU financing of agricultural production and nature conservation. Exerting pressure for giving an appropriate economic value to the sustainable use of natural resources remains the main challenge for EU environmental policy in the years ahead.
dc.formatapplication/pdf
dc.format.extent56 p
dc.format.extent1842 kb
dc.language.isoen
dc.publisherNetherlands Environmental Assessment Agency = Milieu- en Natuurplanbureau MNP - RIVM
dc.publisherEuropean Environmental Agency EEA
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/mono04001.html
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/mono04001.pdf
dc.subject04nl
dc.titleOutstanding environmental issues. A review of the EU's environmental agendaen
dc.title.alternativeDe toestand van het Europese milieu. Een review van de EU's milieu-agendanl
dc.typeBoek
dc.date.updated2012-12-12T22:45:19Z
html.description.abstractHet rapport evalueert de toestand van het Europese milieu en de effectiviteit van het Europese milieubeleid. Het rapport bevat hoofdstukken over: De kwaliteit van groei; klimaatverandering en energie, grondstoffen en verspilling, natuur en biodiversiteit, volksgezondheid en milieu; de Europese burger en het milieu. Het rapport concludeert dat het Europese milieubeleid van de afgelopen decennia heeft geleid tot investeringen in de economie waarvan ook de gezondheid van mensen en de natuur geprofiteerd hebben. Toch blijft het milieu in Europa om aandacht vragen. Dit geldt in het bijzonder voor de klimaatverandering, het verlies aan natuur en de luchtvervuiling in stedelijke gebieden. Implementatie en handhaving van bestaand EU-beleid in de lidstaten kan nog veel milieu- en natuurwinst opleveren. Om de Europese milieudoelen te halen, zal nieuw beleid zich moeten richten op de stimulering van schone en energiezuinige technieken. Daarnaast is een betere afstemming van de Europese financiering voor landbouwproductie en natuurbeheer nodig. De belangrijkste uitdaging voor het Europese milieubeleid blijft het opnemen van milieu- en natuurbescherming in de prijzen van producten.
html.description.abstractEU environmental policy has led to economic investments that have clearly benefited the health of people and ecosystems. But there are still important unresolved environmental issues in Europe, in particular climate change, loss of biodiversity and air pollution in urban areas. Appropriate implementation and enforcement of existing EU policies will further benefit the environment. To achieve the EUs long-term strategic environmental goals, new policies should focus on clean, low-CO2 technology (in energy generation, industry and transport) and a better balance between EU financing of agricultural production and nature conservation. Exerting pressure for giving an appropriate economic value to the sustainable use of natural resources remains the main challenge for EU environmental policy in the years ahead.


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record