Show simple item record

dc.contributor.authorLiem AKD
dc.contributor.authorWegman RCC
dc.date.accessioned2012-12-13T09:28:45Z
dc.date.available2012-12-13T09:28:45Z
dc.date.issued1988-09-30
dc.identifier638715001
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/262479
dc.description.abstractIn dit rapport zijn de resultaten van het 8ste Internationale Symposium over gechloreerde dioxinen en verwante verbindingen "DIOXIN '88" (analytisch-chemisch deel) opgenomen, welke gehouden is van 21-26 augustus te Umea, Zweden. Belangrijke ontwikkelingen en trends op analytisch-chemie gebied zijn samengevat. Gebleken is dat steeds meer laboratoria in staat zijn op een laag niveau de 17 meest toxische PCDD- en PCDF-congeneren te bepalen. Door het merendeel van de laboratoria wordt voor deze bepalaing capillaire gaschromatografie met laagoplossend vermogen massaspectrometrie (HRGC/LRMS) toegepast. LRMS-methoden veriesen arbeidsintensieve opwerkingsprocedures. In tegenstelling tot DIOXIN '87 (Las Vegas) is gebleken dat tandem-massaspectrometrie mogelijkheden biedt bestaande opewerkingsprocedures te vereenvoudigen en te versnellen. Op DIOXIN '88 werden een aantal presentaties gewijd aan de optimalisering van de hybride MS/MS-techniek en de combinatie hiervan met een minder arbeidsintensieve clean-up.
dc.description.abstractAbstract not available
dc.description.sponsorshipRIVM
dc.format.extent19 p
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 638715001
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/638715001.html
dc.subjectpcddnl
dc.subjectpcdfnl
dc.subjectverwante verbindingennl
dc.subjectanalysemethodenl
dc.subjectmonsterextractie; clean-upnl
dc.subjectmassaspectrometrienl
dc.subjectms-msnl
dc.subjectstate-of-the artnl
dc.titleKwaliteitsverbeteriang en bewaking monstervoorbewerking en standaardmateriaal - Samenvatting Symposium "DIOXIN '88"nl
dc.title.alternativeQuality assurance of sample preparation and calibration standards - Results "DIOXIN '88"en
dc.typeReport
dc.date.updated2012-12-13T09:28:46Z
html.description.abstractIn dit rapport zijn de resultaten van het 8ste Internationale Symposium over gechloreerde dioxinen en verwante verbindingen "DIOXIN '88" (analytisch-chemisch deel) opgenomen, welke gehouden is van 21-26 augustus te Umea, Zweden. Belangrijke ontwikkelingen en trends op analytisch-chemie gebied zijn samengevat. Gebleken is dat steeds meer laboratoria in staat zijn op een laag niveau de 17 meest toxische PCDD- en PCDF-congeneren te bepalen. Door het merendeel van de laboratoria wordt voor deze bepalaing capillaire gaschromatografie met laagoplossend vermogen massaspectrometrie (HRGC/LRMS) toegepast. LRMS-methoden veriesen arbeidsintensieve opwerkingsprocedures. In tegenstelling tot DIOXIN '87 (Las Vegas) is gebleken dat tandem-massaspectrometrie mogelijkheden biedt bestaande opewerkingsprocedures te vereenvoudigen en te versnellen. Op DIOXIN '88 werden een aantal presentaties gewijd aan de optimalisering van de hybride MS/MS-techniek en de combinatie hiervan met een minder arbeidsintensieve clean-up.
html.description.abstractAbstract not available


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record