Show simple item record

dc.contributor.editorSmit CEen_US
dc.contributor.editorRaaij MTM vanen_US
dc.date.accessioned2007-02-23T15:35:23Z
dc.date.available2007-02-23T15:35:23Z
dc.date.issued2005-03-08en_US
dc.identifier601516012en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/9008
dc.description.abstractDit rapport bundelt twee factsheets waarin methodieken worden beschreven die worden gebruikt voor de risicobeoordeling van stoffen bij het Centrum voor Stoffen en Integrale Risicobeoordeling (SIR) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het voornaamste doel is om de inzichtelijkheid en eenduidigheid van de bij RIVM-SIR gevolgde methodieken te vergroten. De factsheets over voormaagtumoren en Leydigcel tumoren beschrijven de mechanistische aspecten van de tumorvorming en gaan in op de verschillen in anatomie, fysiologie en blootstelling tussen knaagdieren en mensen. Er wordt een raamwerk geboden voor het evalueren van de relevantie van deze tumoren voor de humane risicobeoordeling. De factsheets vormen de weerslag van de huidige stand van wetenschap. Ze zijn bedoeld om de discussie met andere (inter)nationale partijen op het gebied van risicobeoordeling te bevorderen.
dc.format.extent458000 bytesen_US
dc.format.extent468602 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isoenen_US
dc.publisherRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVMen_US
dc.relation.ispartofseriesRIVM Rapport 601516012en_US
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/601516012.htmlen_US
dc.subject.otherenvironmenten
dc.subject.otherhealthen
dc.subject.otherhazardous substancesen
dc.subject.otherrisksen
dc.subject.otherassessmenten
dc.subject.otherpublic healthen
dc.subject.otherneoplasmsen
dc.subject.otherrisk assessment methodologyen
dc.subject.otherhumane risk assessmenten
dc.subject.othermilieunl
dc.subject.othergezondheidnl
dc.subject.othergevaarlijke stoffennl
dc.subject.otherrisico'snl
dc.subject.othertoetsingnl
dc.subject.othertumorennl
dc.titleFactsheets for the (eco)toxicological risk assessment strategy of the National Institute for Public Health and the Environment - Part IVen_US
dc.title.alternativeFactsheets voor de (eco)toxicologische risicobeoordelingsstrategie bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu - Deel IVen_US
dc.contributor.departmentSECen_US
dc.contributor.departmentSIRen_US
refterms.dateFOA2018-12-18T16:11:01Z
html.description.abstractThis report contains two factsheetsdescribing risk assessment methods used at the Centre for Substances and Integral Risk Assessment (SIR) of the National Institute for Public Health and the Environment (RIVM). The main aim is to enhance transparency and consistency in the risk assessment methods used at SIR-RIVM. The factsheets on forestomach tumours and Leydigcell tumours describe the mechanistic aspects involved in tumour formation, as well as the similarities and differences in anatomy, physiology and exposure conditions between rodents and humans. An approach is presented to evaluate the relevance of these types of tumours for human risk assessment. The two factsheets reflect a state-of-the-art approach and are meant to facilitate discussion with other national and international parties involved in risk assessment.
html.description.abstractDit rapport bundelt twee factsheets waarin methodieken worden beschreven die worden gebruikt voor de risicobeoordeling van stoffen bij het Centrum voor Stoffen en Integrale Risicobeoordeling (SIR) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het voornaamste doel is om de inzichtelijkheid en eenduidigheid van de bij RIVM-SIR gevolgde methodieken te vergroten. De factsheets over voormaagtumoren en Leydigcel tumoren beschrijven de mechanistische aspecten van de tumorvorming en gaan in op de verschillen in anatomie, fysiologie en blootstelling tussen knaagdieren en mensen. Er wordt een raamwerk geboden voor het evalueren van de relevantie van deze tumoren voor de humane risicobeoordeling. De factsheets vormen de weerslag van de huidige stand van wetenschap. Ze zijn bedoeld om de discussie met andere (inter)nationale partijen op het gebied van risicobeoordeling te bevorderen.


Files in this item

Thumbnail
Name:
601516012.pdf
Size:
457.6Kb
Format:
PDF

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record