Show simple item record

dc.contributor.editorKuiper Ren_US
dc.contributor.editorNiet de Ren_US
dc.date.accessioned2007-02-23T15:51:44Z
dc.date.available2007-02-23T15:51:44Z
dc.date.issued2004-07-01en_US
dc.identifier711931009en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/9073
dc.description.abstractIn april 2004 is de Nota Ruimte van het Ministerie van VROM verschenen. Deze nota bevat het nationaal ruimtelijk beleid tot aan 2030. Het ministerie van VROM heeft aan de vier planbureaus (CPB, SCP, RPB en MNP) gevraagd om te bepalen wat de effecten van deze nieuwe nota zijn. In de evaluatie-rapportage van het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP-RIVM) worden de consequenties voor milieu, natuur, landschap en water beschreven. Een van de conclusies is dat bundeling van verstedelijking goed is voor natuur en bereikbaarheid. De Nota Ruimte beoogt de verstedelijking te bundelen rondom de grotere steden. Daarmee kunnen de gewenste stedelijke en groene woonmilieus gecreeerd worden, terwijl tegelijkertijd de aantasting van natuur en landschap beperkt blijft en voorzieningen bereikbaar blijven. Voor de Randstad geldt dat woningbouw buiten het Groene Hart de minste aantasting van milieu, natuur, landschap en water op leveren. De Nota Ruimte kiest echter ook voor verstedelijking die het Groene Hart niet ongemoeid laat.
dc.format.extent8216000 bytesen_US
dc.format.extent8412943 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonlen_US
dc.publisherRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVMen_US
dc.relation.ispartofseriesRIVM Rapport 711931009en_US
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/711931009.htmlen_US
dc.subject.otherphysical planningen
dc.subject.otherplanningen
dc.subject.othergovernment policyen
dc.subject.otherurbanizationen
dc.subject.othereffectsen
dc.subject.otherenvironmenten
dc.subject.otherlandscapeen
dc.subject.othernatureen
dc.subject.otherwateren
dc.subject.othermobilityen
dc.subject.otherhouse buildingen
dc.subject.othergreen space areasen
dc.subject.othernetherlandsen
dc.subject.otherruimtelijke ordeningnl
dc.subject.otherplanologienl
dc.subject.otheroverrheidsbeleidnl
dc.subject.otherverstedelijkingnl
dc.subject.othereffectennl
dc.subject.othermilieunl
dc.subject.otherlandschapnl
dc.subject.othernatuurnl
dc.subject.otherwaternl
dc.subject.othermobiliteitnl
dc.subject.otherwoningbouwnl
dc.subject.othergroenvoorzieningnl
dc.subject.othernederlandnl
dc.subject.othernota ruimtenl
dc.subject.otherbundelingsgebiedennl
dc.titleMilieu- en Natuureffecten Nota Ruimteen_US
dc.title.alternativeThe environmental consequences of the National Policy Document on Spatial Planningen_US
dc.contributor.departmentRIMen_US
dc.contributor.departmentStichting DLOen_US
refterms.dateFOA2018-12-18T16:20:37Z
html.description.abstractThe latest Dutch National Policy Document on Spatial Planning, was released in April 2004 by the Ministry of VROM. The Ministry asked the four National Assessment Agencies (CPB, SCP, RPB and MNP) to evaluate the effects of the new policy document. The report of the Netherlands Environmental Assessment Agency (MNP-RIVM) describes the consequences for the environment, nature, landscape and water. One of the main conclusions is that the conservation of nature/landscape and accessibility will benefit from the concentration of urban developments. The Policy Document on Spatial Planning aims to concentrate new urban developments around existing larger cities. This gives the opportunity to create the desired urban and green living environments, while at the same time it will minimize the negative impacts on nature and landscape and keep employment and services accessible.
html.description.abstractIn april 2004 is de Nota Ruimte van het Ministerie van VROM verschenen. Deze nota bevat het nationaal ruimtelijk beleid tot aan 2030. Het ministerie van VROM heeft aan de vier planbureaus (CPB, SCP, RPB en MNP) gevraagd om te bepalen wat de effecten van deze nieuwe nota zijn. In de evaluatie-rapportage van het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP-RIVM) worden de consequenties voor milieu, natuur, landschap en water beschreven. Een van de conclusies is dat bundeling van verstedelijking goed is voor natuur en bereikbaarheid. De Nota Ruimte beoogt de verstedelijking te bundelen rondom de grotere steden. Daarmee kunnen de gewenste stedelijke en groene woonmilieus gecreeerd worden, terwijl tegelijkertijd de aantasting van natuur en landschap beperkt blijft en voorzieningen bereikbaar blijven. Voor de Randstad geldt dat woningbouw buiten het Groene Hart de minste aantasting van milieu, natuur, landschap en water op leveren. De Nota Ruimte kiest echter ook voor verstedelijking die het Groene Hart niet ongemoeid laat.


Files in this item

Thumbnail
Name:
711931009.pdf
Size:
8.023Mb
Format:
PDF

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record