Show simple item record

dc.contributor.authorNetherlands Environmental Assessment Agency = Milieu- en Natuurplanbureau MNP - RIVM
dc.contributor.otherNetherlands Environmental Assessment Agency = Milieu- en Natuurplanbureau MNP - RIVMen_US
dc.contributor.otherEuropean Environmental Agency EEAen_US
dc.date.accessioned2007-02-23T15:54:34Z
dc.date.available2007-02-23T15:54:34Z
dc.date.issued2004-09-01en_US
dc.identifiermono04001en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/9128
dc.description.abstractEU environmental policy has led to economic investments that have clearly benefited the health of people and ecosystems. But there are still important unresolved environmental issues in Europe, in particular climate change, loss of biodiversity and air pollution in urban areas. Appropriate implementation and enforcement of existing EU policies will further benefit the environment. To achieve the EUs long-term strategic environmental goals, new policies should focus on clean, low-CO2 technology (in energy generation, industry and transport) and a better balance between EU financing of agricultural production and nature conservation. Exerting pressure for giving an appropriate economic value to the sustainable use of natural resources remains the main challenge for EU environmental policy in the years ahead.
dc.description.abstractHet rapport evalueert de toestand van het Europese milieu en de effectiviteit van het Europese milieubeleid. Het rapport bevat hoofdstukken over: De kwaliteit van groei; klimaatverandering en energie, grondstoffen en verspilling, natuur en biodiversiteit, volksgezondheid en milieu; de Europese burger en het milieu. Het rapport concludeert dat het Europese milieubeleid van de afgelopen decennia heeft geleid tot investeringen in de economie waarvan ook de gezondheid van mensen en de natuur geprofiteerd hebben. Toch blijft het milieu in Europa om aandacht vragen. Dit geldt in het bijzonder voor de klimaatverandering, het verlies aan natuur en de luchtvervuiling in stedelijke gebieden. Implementatie en handhaving van bestaand EU-beleid in de lidstaten kan nog veel milieu- en natuurwinst opleveren. Om de Europese milieudoelen te halen, zal nieuw beleid zich moeten richten op de stimulering van schone en energiezuinige technieken. Daarnaast is een betere afstemming van de Europese financiering voor landbouwproductie en natuurbeheer nodig. De belangrijkste uitdaging voor het Europese milieubeleid blijft het opnemen van milieu- en natuurbescherming in de prijzen van producten.
dc.format.extent1842000 bytesen_US
dc.format.extent1886122 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isoenen_US
dc.publisherRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVMen_US
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/mono04001.htmlen_US
dc.titleOutstanding environmental issues. A review of the EU's environmental agendaen_US
dc.title.alternativeDe toestand van het Europese milieu. Een review van de EU's milieu-agendaen_US
refterms.dateFOA2018-12-18T16:29:09Z
html.description.abstractEU environmental policy has led to economic investments that have clearly benefited the health of people and ecosystems. But there are still important unresolved environmental issues in Europe, in particular climate change, loss of biodiversity and air pollution in urban areas. Appropriate implementation and enforcement of existing EU policies will further benefit the environment. To achieve the EUs long-term strategic environmental goals, new policies should focus on clean, low-CO2 technology (in energy generation, industry and transport) and a better balance between EU financing of agricultural production and nature conservation. Exerting pressure for giving an appropriate economic value to the sustainable use of natural resources remains the main challenge for EU environmental policy in the years ahead.
html.description.abstractHet rapport evalueert de toestand van het Europese milieu en de effectiviteit van het Europese milieubeleid. Het rapport bevat hoofdstukken over: De kwaliteit van groei; klimaatverandering en energie, grondstoffen en verspilling, natuur en biodiversiteit, volksgezondheid en milieu; de Europese burger en het milieu. Het rapport concludeert dat het Europese milieubeleid van de afgelopen decennia heeft geleid tot investeringen in de economie waarvan ook de gezondheid van mensen en de natuur geprofiteerd hebben. Toch blijft het milieu in Europa om aandacht vragen. Dit geldt in het bijzonder voor de klimaatverandering, het verlies aan natuur en de luchtvervuiling in stedelijke gebieden. Implementatie en handhaving van bestaand EU-beleid in de lidstaten kan nog veel milieu- en natuurwinst opleveren. Om de Europese milieudoelen te halen, zal nieuw beleid zich moeten richten op de stimulering van schone en energiezuinige technieken. Daarnaast is een betere afstemming van de Europese financiering voor landbouwproductie en natuurbeheer nodig. De belangrijkste uitdaging voor het Europese milieubeleid blijft het opnemen van milieu- en natuurbescherming in de prijzen van producten.


Files in this item

Thumbnail
Name:
mono04001.pdf
Size:
1.798Mb
Format:
PDF

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record