Show simple item record

dc.contributor.authorLucht F van der
dc.contributor.authorVerkleij H
dc.date.accessioned2007-02-26T15:57:57Z
dc.date.available2007-02-26T15:57:57Z
dc.date.issued2001-11-23en_US
dc.identifier270555003en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/9170
dc.description.abstractThe Health status of the people living in the big cities in The Netherlands is worse compared to the rest of the Dutch people. This is a consequence of the lagging health status of the inhabitants of the deprived areas within the cities. A broad effort is needed to improve the health status of this group. The Public health sector cannot manage this alone, because many of the opportunities are within the range of influences of other policy areas. Especially the urban policy is able to contribute to the improvement of the health of the urban population.
dc.description.abstractDe gezondheid van de bewoners van de grote steden is gemiddeld minder goed dan in de rest van Nederland. Dit is het gevolg van het achterblijven van de gezondheidstoestand van bewoners van achterstandswijken in die grote steden. Er is een brede inspanning nodig om de gezondheidstoestand van deze groep te verbeteren. De volksgezondheidssector kan dat niet alleen, omdat veel mogelijkheden binnen de invloedssfeer van andere beleidssectoren liggen. Vooral het grotestedenbeleid kan bijdragen aan de verbetering van de volksgezondheid in de grote steden.
dc.format.extent937000 bytesen_US
dc.format.extent960882 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonlen_US
dc.publisherRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVMen_US
dc.relation.ispartofseriesRIVM Rapport 270555003en_US
dc.relation.ispartofseriesVolksgezondheid Toekomst Verkenningen_US
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/270555003.htmlen_US
dc.subject.othergrote stedennl
dc.subject.othersociaal-economische gezondheidsverschillennl
dc.subject.otherpreventienl
dc.subject.otherfacetbeleidnl
dc.subject.othergrotestedenbeleidnl
dc.titleGezondheid in de grote stedenen_US
dc.title.alternativeHealth in the citiesen_US
dc.contributor.departmentVTVen_US
refterms.dateFOA2018-12-18T16:31:27Z
html.description.abstractThe Health status of the people living in the big cities in The Netherlands is worse compared to the rest of the Dutch people. This is a consequence of the lagging health status of the inhabitants of the deprived areas within the cities. A broad effort is needed to improve the health status of this group. The Public health sector cannot manage this alone, because many of the opportunities are within the range of influences of other policy areas. Especially the urban policy is able to contribute to the improvement of the health of the urban population.
html.description.abstractDe gezondheid van de bewoners van de grote steden is gemiddeld minder goed dan in de rest van Nederland. Dit is het gevolg van het achterblijven van de gezondheidstoestand van bewoners van achterstandswijken in die grote steden. Er is een brede inspanning nodig om de gezondheidstoestand van deze groep te verbeteren. De volksgezondheidssector kan dat niet alleen, omdat veel mogelijkheden binnen de invloedssfeer van andere beleidssectoren liggen. Vooral het grotestedenbeleid kan bijdragen aan de verbetering van de volksgezondheid in de grote steden.


Files in this item

Thumbnail
Name:
270555003.pdf
Size:
938.3Kb
Format:
PDF

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record