Show simple item record

dc.contributor.authorMedema GJ
dc.contributor.authorTheunissen J
dc.date.accessioned2007-03-09T15:55:10Z
dc.date.available2007-03-09T15:55:10Z
dc.date.issued1996-12-31en_US
dc.identifier289202016en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/9979
dc.description.abstractA study on the removal efficiency of drinking water treatment processes for viruses and protozoa (Cryptosporidium/Giardia). The description is based on the best available Dutch and, if data on the Dutch situation are absent, international research data. The approach is valid for well-designed and operated treatment processes. The influence of process parameters and the nature of the micro-organisms and source water quality is described quantitatively (where possible) or qualitatively.
dc.description.abstractBetreft een kwantitatieve beschrijving van de virus- en protozoaverwijderingscapaciteit van de verschillende processtappen die (gaan) worden toegepast voor de zuivering van Nederlands oppervlaktewater, op basis van Nederlandse en buitenlandse onderzoekgegevens. Daarbij wordt beschreven welke invloed verschillende procesparameters, ruw waterkwaliteit en micro-organisme-gebonden factoren op de verwijderingsefficientie hebben. Gezien het onvolledige beeld dat uit de literatuurgegevens is gekomen is de beschrijving conservatief opgesteld door uit te gaan van de meest kritische studies. De inventarisatie die in dit rapport wordt gemaakt is een weerslag van de huidige stand van de kennis. De beschikbare gegevens uit eigen en literatuur onderzoek geven een fragmentarisch beeld. De pretentie van dit rapport is daarom ook niet om aan te geven dat alle oppervlaktewater-zuiveringsprocessen in Nederland de weergegeven verwijdering van virussen en protozoa realiseren, maar om, daar waar gegevens ontbreken een betere inschatting te maken, en aan te geven waar een zuiveringsproces, dat goed is gedimensioneerd en goed wordt beheerst, toe in staat moet worden geacht. Waterleidingbedrijven kunnen aan de hand van metingen van virussen of protozoa in hun zuiveringsproces aantonen dat deze meer of minder effectief is dan in dit rapport wordt aangegeven. Het uitvoeren van locatie- en proces-specifieke metingen is altijd te prefereren, omdat dit inzicht geeft in welk verwijderingsrendement onder lokale condities wordt gerealiseerd.
dc.format.extent3647000 bytesen_US
dc.format.extent3734494 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonlen_US
dc.publisherRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVMen_US
dc.relation.ispartofseriesRIVM Rapport 289202016en_US
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/289202016.htmlen_US
dc.subject.otherdrinking wateren
dc.subject.otherpurificationen
dc.subject.othertreatmenten
dc.subject.otherdisinfectionen
dc.subject.otherfiltrationen
dc.subject.othervirusesen
dc.subject.otherprotozoaen
dc.subject.othergiardiaen
dc.subject.othercryptosporidiumen
dc.subject.otherdrinkwaternl
dc.subject.otherzuiverennl
dc.subject.otherontsmettennl
dc.subject.otherfiltrerennl
dc.subject.othervirussennl
dc.subject.othereencellige dierennl
dc.subject.othergiardianl
dc.subject.othercryptosporidiumnl
dc.titleEliminatie van virussen, Cryptosporidium en Giardia door drinkwaterzuiveringsprocessenen_US
dc.title.alternativeElimination of viruses, Cryptosporidium and Giardia by drinking-water treatment processesen_US
dc.typeReport
dc.contributor.departmentMGBen_US
html.description.abstractA study on the removal efficiency of drinking water treatment processes for viruses and protozoa (Cryptosporidium/Giardia). The description is based on the best available Dutch and, if data on the Dutch situation are absent, international research data. The approach is valid for well-designed and operated treatment processes. The influence of process parameters and the nature of the micro-organisms and source water quality is described quantitatively (where possible) or qualitatively.
html.description.abstractBetreft een kwantitatieve beschrijving van de virus- en protozoaverwijderingscapaciteit van de verschillende processtappen die (gaan) worden toegepast voor de zuivering van Nederlands oppervlaktewater, op basis van Nederlandse en buitenlandse onderzoekgegevens. Daarbij wordt beschreven welke invloed verschillende procesparameters, ruw waterkwaliteit en micro-organisme-gebonden factoren op de verwijderingsefficientie hebben. Gezien het onvolledige beeld dat uit de literatuurgegevens is gekomen is de beschrijving conservatief opgesteld door uit te gaan van de meest kritische studies. De inventarisatie die in dit rapport wordt gemaakt is een weerslag van de huidige stand van de kennis. De beschikbare gegevens uit eigen en literatuur onderzoek geven een fragmentarisch beeld. De pretentie van dit rapport is daarom ook niet om aan te geven dat alle oppervlaktewater-zuiveringsprocessen in Nederland de weergegeven verwijdering van virussen en protozoa realiseren, maar om, daar waar gegevens ontbreken een betere inschatting te maken, en aan te geven waar een zuiveringsproces, dat goed is gedimensioneerd en goed wordt beheerst, toe in staat moet worden geacht. Waterleidingbedrijven kunnen aan de hand van metingen van virussen of protozoa in hun zuiveringsproces aantonen dat deze meer of minder effectief is dan in dit rapport wordt aangegeven. Het uitvoeren van locatie- en proces-specifieke metingen is altijd te prefereren, omdat dit inzicht geeft in welk verwijderingsrendement onder lokale condities wordt gerealiseerd.


Files in this item

Thumbnail
Name:
289202016.pdf
Size:
3.561Mb
Format:
PDF

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record