Show simple item record

dc.contributor.authorSpaans E
dc.contributor.authorde Vries I
dc.contributor.authorvan Dijk A
dc.contributor.authorSavelkoul TJF;
dc.date.accessioned2007-03-09T15:57:34Z
dc.date.available2007-03-09T15:57:34Z
dc.date.issued1996-01-31en_US
dc.identifier348802014en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/9994
dc.description.abstractAlthough lead pollution, and thus lead intoxication, should be a decreasing problem in Western society, the Dutch Poison Control Centre and the medical toxicology outpatient Department of the Utrecht University Hospital are still often faced with patients with worrisome blood lead concentrations. Understanding the behaviour of lead in the human body is essential in dealing with these problems. Therefore a kinetic model which can explain this behaviour has been developed. Furthermore, the situation of a high lead burden is considered and an insight into the events surrounding treatment of these patients is presented.
dc.description.abstractRegelmatig worden het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en de polikliniek Medische Toxicologie van het Academisch Ziekenhuis Utrecht geconfronteerd met vragen van artsen die te maken hebben met personen met een verhoogde blootstelling aan lood. Om deze vragen te kunnen beantwoorden is het noodzakelijk inzicht te hebben in de kinetiek van lood in het menselijk lichaam. In deze studie is een model ontwikkeld dat als hulpmiddel gebruikt kan worden bij het tot stand brengen van dit inzicht. Vervolgens wordt aan de hand van computersimulaties het verloop van een chronisch verhoogde loodbelasting en het nut van chelatietherapie beschreven.
dc.format.extent1306000 bytesen_US
dc.format.extent1336414 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonlen_US
dc.publisherRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVMen_US
dc.relation.ispartofseriesRIVM Rapport 348802014en_US
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/348802014.htmlen_US
dc.subject.otherlead poisoningen
dc.subject.othertoxicokineticsen
dc.subject.othermodellingen
dc.subject.othertherapyen
dc.subject.otherchalation therapyen
dc.titleDe behandeling van loodintoxicatiesen_US
dc.title.alternativeTreatment of lead poisoningen_US
dc.contributor.departmentVICen_US
html.description.abstractAlthough lead pollution, and thus lead intoxication, should be a decreasing problem in Western society, the Dutch Poison Control Centre and the medical toxicology outpatient Department of the Utrecht University Hospital are still often faced with patients with worrisome blood lead concentrations. Understanding the behaviour of lead in the human body is essential in dealing with these problems. Therefore a kinetic model which can explain this behaviour has been developed. Furthermore, the situation of a high lead burden is considered and an insight into the events surrounding treatment of these patients is presented.
html.description.abstractRegelmatig worden het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en de polikliniek Medische Toxicologie van het Academisch Ziekenhuis Utrecht geconfronteerd met vragen van artsen die te maken hebben met personen met een verhoogde blootstelling aan lood. Om deze vragen te kunnen beantwoorden is het noodzakelijk inzicht te hebben in de kinetiek van lood in het menselijk lichaam. In deze studie is een model ontwikkeld dat als hulpmiddel gebruikt kan worden bij het tot stand brengen van dit inzicht. Vervolgens wordt aan de hand van computersimulaties het verloop van een chronisch verhoogde loodbelasting en het nut van chelatietherapie beschreven.


Files in this item

Thumbnail
Name:
348802014.pdf
Size:
1.274Mb
Format:
PDF

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record